In Wedstrijdverslagen

GFC boekt een zwaar bevochten zege op v.v. Bentelo en blijft koploper in 4B. Thijs Moormann speelde een uitstekende wedstrijd en bracht de eindstand van 3-2 op het bord met een schitterend doelpunt.

GFC startte tegen v.v. Bentelo in de zelfde basisopstelling als vorige week. Trainer Romano Lammertink kan over een nagenoeg complete selectie beschikken. En als het een beetje mee zit sluiten O’ Neill Tieman en Rob Jacobi komende week ook weer aan. De eerste 10 minuten waren voor GFC. Met verzorgd voetbal werden enkele kansen afgedwongen. Eerst was het Olaf Siegers en daarna Tim Wassink die de score hadden kunnen openen, maar zij troffen in doelman Thijs Kruders een lastig te nemen post. Gaande de eerste helft kwam v.v. Bentelo beter in het spel en dwong ook kansen af. Sten Lubberink was het dichtst bij de openingstreffer. Van grote afstand schoot hij buiten bereik van GFC doelman Dennis Vorkink op de kruising. Rust: 0-0

GFC nam direct het initiatief na rust en Bentelo werd teruggedrongen. Na tien minuten spelen leverde dat een goede kans op voor Olaf Siegers, maar voordat Olaf kon schieten kwam een Bentelo verdediger hem te hulp en kopte de bal via de paal in eigen doel. Even later had Björn Natrop de wedstrijd in en vroegtijdig stadium kunnen beslissen. Vanaf links ging Simon Ruumpol doeg door en paste op het juiste moment op Björn, echter miste zijn schot voldoende kracht, waardoor deze alsnog een prooi werd voor doelman Thijs Kruders. Bij GFC kwam Joran Krabbenbos in de ploeg voor Daan Zwierink. Linksbuiten Sten Lubberink was een plaag voor de GFC achterhoede. Keer op keer wist hij gevaar te schichten. Het was ook uit een voorzet van hem dat Bentelo op gelijke hoogte kwam. GFC doelman Dennis Vorkink stompte de bal op de rug van een medespeler waarna de bal tergend langzaam over de doellijn ging en de stand op 1-1 werd gebracht.

Hierna waren de betere kansen voor Bentelo en het was Remco Baumeister die een goede aanval van Bentelo afsloot met een strak schot buiten bereik van Dennis Vorkink. 1-2 Trainer Romano Lammertink bracht hierna Justin Vos in het elftal voor Björn Natrop en in de achterhoede werd één op één gespeeld. Deze omzettingen brachten GFC meer in de aanval. En vijf minuten voor tijd was het de goed spelende Tim Wassink die vanaf links goed doorging en uit een bijna onmogelijke hoek de doelman van Bentelo kansloos liet en de elftallen weer op gelijke hoogte bracht. 2-2 In de eindstrijd was GFC de betere ploeg. Justin Vos viel uitstekend in voor de moegestreden Björn Natrop. Met Simon Ruumpol achter de voorhoede werden de gasten onder druk gezet. In blessure tijd leverde dat alsnog de winst op. Simon Ruumpol nam vanaf links de bal goed mee en gaf een loepzuivere voorzet op Thijs Moormann. Zijn schot eindige in de driehoek, onhoudbaar voor de Bentelo doelman.
Even later floot de goed leidende scheidsrechter Ten Dam uit Hengevelde voor het eindsignaal. GFC heeft het maximale aantal punten uit de eerste vier wedstrijden van dit seizoen.

Opstelling GFC:
Doel: Dennis Vorkink
Achter: Arne Alink – Remon Peters – Edo Schnieder – Jordi Breteler
Midden: Daan Zwierink (Joran Krabbenbos) – Thijs Moormann – Olaf Siegers
Voor: Björn Natrop (Justin Vos) – Tim Wassink – Simon Ruumpol

GFC 1 speelt a.s. zondag om 14.00 uur uit tegen v.v. Diepenheim

Recent Posts
X