In Algemeen

In de lastige uitwedstrijd tegen v.v. Diepenheim kon GFC de ongeslagen status niet waar maken en speelde uiteindelijk met 1-1- gelijk.
Tim Wassink tekende al na vijf minuten voor de 1-0 voorsprong op goed voorbereidend werk van Olaf Siegers

Met Justin Vos in de basis trad GFC aan uit tegen v.v. Diepenheim. Nog niet eerder in de geschiedenis ontmoetten de twee eerste elftallen elkaar in competitie verband. De publieke belangstelling voor de Hofderby was goed. GFC startte voortvarend. Olaf Siegers was op de rechtervleugel een plaaggeest voor de Diepenheim verdediging. Na tien minuten was het opnieuw Olaf Siegers die over rechts goed doorging en scherp voorzette, waarop Tim Wassink keurig wist te scoren. De vroege voorsprong deed GFC geen goed. De scherpte uit de eerste tien minuten verdween en Diepenheim kwam beter in de wedstrijd. Uit een hoekschop vanaf rechts in de 15de minuut kwam de bal hoog voor het GFC doel. GFC doelman Dennis Vorkink kon niet bij de bal, echter Diepenheim speler Gijs Haan wel en hij kopte zeer netjes binnen.

Hierna was het een wedstrijd die vooral op het middenveld werd gespeeld. Gegroepeerd zochten de twee elftallen elkaar op, waarbij GFC onnauwkeurig was in de passing, waardoor de tegenstander keer op keer de gelegenheid werd geboden met scherpe uitvallen het GFC doel te bestoken.

Na rust was GFC beter bij de les. Joran Krabbenbos verving Justin Vos, waardoor Edo Schnieder zich meer met de aanval kon bezig houden. De duels werden nu wel gewonnen, maar Diepenheim gooide meer dan 100% inzet in de strijd. Er ontstonden voor beide elftallen kansrijke doelpogingen. Even later bracht trainer Romano Lammertink Simon Ruumpol in de ploeg voor Björn Natrop en Collin Mensink voor Arne Alink.

In het laaste kwartier van de wedstrijd gooide GFC alles op alles. Achterin speelde het elftal één op één. Dit leverde enkele goede kansen op, maar de doelman van Diepenheim bleek een niet te nemen post. Ook het uitstekende schot van Edo Schnieder in blessure tijd werd op het laatste moment weggetikt door een verdediger van Diepenheim. En aan de andere kant bracht Daan Zwierink redding door een snoeihard schot op de doellijn te keren. En zo bleef de stand van 1-1 op het scorebord.

Opstelling GFC:
Doel: Dennis Vorkink
Achter: Arne Alink (Collin Mensink) – Remon Peters – Edo Schnieder – Jordi Breteler
Midden: Daan Zwierink – Thijs Moormann – Justin Vos (Joran Krabbenbos)
Voor: Björn Natrop (Simon Ruumpol) – Tim Wassink – Olaf Siegers

a.s. zondag speelt GFC om 14.00 uur de volgende derby thuis tegen s.v. Hector

Recent Posts
X