In Algemeen

Na twee gelijke spelen pakte GFC 1 de draad weer goed op. Met fris en aanvallend voetbal werd TVO regelmatig ver terug gedrongen en uiteindelijk drie punten meegenomen naar Goor.

Trainer Romano Lammertink beschikt momenteel over een brede selectie voor het eerste elftal. Daardoor heeft hij de mogelijkheid bij blessures te putten uit een grote groep spelers die nagenoeg gelijk zijn aan elkaar. Matthijs Hoitink liet zondag tegen TVO zien dat thuis hoort in het eerste elftal. Dat Matthijs in de basis stond en zo zijn kans kreeg, kwam door de blessure die Jordy Breteler vorige week zondag tegen s.v. Hector was opgelopen. Daarnaast kon Romano Lammertink niet beschikken over Thijs Noormann, die vorige week ook geblesseerd het veld moest verlaten.
Vanaf het startsignaal van de scheidsrechter trok GFC het initiatief naar zich toe. Tegenstander TVO werd op eigen helft direct onder druk gezet bij het uitverdedigen en wanneer GFC in balbezit kwam werd direct op de aanval overgeschakeld. Dit leverde in de 5de minuut al een fraaie kans op. Eerst Tim Wassink en uit de kluts voor Simon Ruumpol, maar Simon kon onvoldoende kracht aan de bal geven.
Hierna bleef GFC goed voetballen en creëerde een beperkt aantal kansen.
In de 30ste minuut was het wel raak. Björn Natrop nam een vrije trap vanaf 25 meter door de bal strak langs de muur van TVO in de voeten van Simon Ruumpol te schieten. Simon draaide goed bij zijn tegenstander weg en trok strak voor. De goed meegelopen Olaf Siegers schoot bekwaam binnen.
Hierna werd GFC door TVO wel teruggedrongen, maar grote kansen ontstonden niet voor de gastheren. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg TVO ten onrechte een vrije trap op ongeveer 20 meter van GFC doelman Dennis Vorkink. Jorn Groothuis van TVO zag het gat naast de GFC muur goed en zijn schot verdween buiten bereik van Dennis Vorkink in de uiterste hoek.
Zo brak de 1-1 ruststand aan.
In de tweede helft was het van meet af aan GFC dat het initiatief nam. Het goede spel uit het begin van de wedstrijd was terug en er ontstonden goede kansen om weer op voorsprong te komen. Dat duurde tot de 60ste minuut. Simon Ruumpol speelde met mooi pass Tim Wassink vrij. Tim liet daarna twee verdedigers en de keeper zijn hielen zien en rondde keurig af, waarmee GFC weer op voorsprong kwam. Hierna lukte het TVO niet om GFC , zoals in de eerste helft, onder druk te zetten. En het was dan ook even later Olaf Siegers die voor de tweede maal scoorde. Nadat de doelman van TVO een kopbal van Tim Wassink met de vuisten keerde, was Olaf ter plekke om de bal alsnog over de doellijn te koppen.
GFC voetbalde de wedstrijd keurig uit zonder verder veel weg te geven. Al met al een mooie wedstrijd en een verdiende overwinning.
Opstelling GFC:
Doel: Dennis Vorkink
Achter: Arne Alink – Remon Peters – Edo Schnieder – Matthijs Hoitink
Midden: Daan Zwierink – Joran Krabbenbos (Justin Vos) – Björn Nattrop
Voor: Olaf Siegers  – Tim Wassink – Simon Ruumpol (Collin Mensink)

 

GFC 1 speelt a.s. zondag om 14.00 uur uit FC Aramea

Recent Posts
X