In Nieuws extra

Zoals jullie wellicht ergens gehoord hebben, probeert GFC een groepje bij elkaar te krijgen voor het wandelende voetballen.

Een eerste reactie zal misschien zijn: “Wat muk doar noe met an?”

Ik zal kort uitleggen wat Walking Football inhoudt. Het spel wordt gespeeld op een klein veldje, bijvoorbeeld het kunstgrasveldje bij de kantine. Zoals de naam al aangeeft, mag er uitsluitend gewandeld worden. Ook mag de bal niet boven de heup komen en lichamelijk contact zoals een schouderduw, sliding enz is niet toegestaan. Hierdoor is de kans op blessures minimaal en is het spel geschikt voor mensen (zoals ik) die in het gewone voetbal niet goed meer uit de voeten kunnen komen door rug-, knie of welke klachten dan ook. Het komt er op neer gewoon lekker rustig een balletje trappen en dus in beweging zijn.

Nu is het in eerste instantie de bedoeling om een groep bij elkaar te krijgen, die op de zondagmorgen een uur (van 10.00 tot 11.00 uur) samen spelen. Vooraf natuurlijk sociaal een kopje koffie en na het douchen evalueren in D’ olde Goorsche.

Het zal zeker in het begin tegenvallen, omdat het een wat tegennatuurlijke manier van voetballen is. We zijn allemaal gewend om achter een bal aan te hollen of in de diepte te sprinten en dat is nu net wat niet meer mag. Als je reacties leest op internet komt het plezier al direct en na een paar weken te hebben gespeeld komen de automatismen van niet meer rennen. Inmiddels zijn er bij verschillende betaalde clubs al teams, zoals bij Heracles, ADO en PSV die Walking Football spelen. Wellicht kunnen we daar een keer een kijkje nemen.

Heb je belangstelling om te kijken of het wat voor je is, heb je ideeën om dit te helpen van de grond te krijgen of ken je iemand die belangstelling zou kunnen hebben, kom op zondag 19 november 2017 om 10.00 uur naar het GFC veld om voor het eerst de stoute schoenen aan te trekken en hopelijk wat medestanders te kunnen ontmoeten!

Frits Toren

Recent Posts
X