In Algemeen

SWVZ staat voor Sportverening Zwaluwen Wierden. In Wierden hebben ze volgens de krant van deze week met Eetwinkel Sterk Langs De Lijn (ESLDL) een ‘droomcafetaria’ in huis, beste in Twente en plaats 6 in de landelijke Top 100. Uit het juryrapport: ‘Een topinrichting en sfeer (…) voorbeeldfunctie voor de branche’. Maar de naam bedriegt, de patat wordt niet gebakken naast het voetbalveld, maar aan de Spoorstraat. Dan woon ik toch liever in Goor. Waar alles zo lekker gewoon blijft. Je haalt je patat bij het onverwoestbare merk OPHUIS en op de terugweg komt de nieuwe Minister van Defensie je op haar fiets voorbij. En de plaatselijke kruidenier raakt sinds hij een authentieke baard laat staan, maatschappelijk bewogen. Niks Freek Vonk, gewoon eigen voetbaljeugd om te sparen. Verstand komt met de haren. Wie weet wordt zo’n plaatje nog veel geld waard later als er ergens in Donetsk of Waregem een Goors spelertje doorbreekt. Zolang Jurgen Locadia 2 x achter elkaar voor Oranje wordt geselecteerd is alles mogelijk. Locadia. Vorige week bij 18 graden droeg hij handschoenen. Morgen in de waterkou tegen Twente worden dat waarschijnlijk oorwarmers en een gebreide trui. Terwijl iedereen weet dat alleen de vroegere nachtburgemeester van Eindhoven bij + 15 graden een legging mocht dragen. Romario. Ook politicus geworden trouwens. Maar nu dwalen we wel heel ver af in de nostalgie.

We trappen af. Bij SVZW lopen een paar grote kerels in de witte shirts van de bezoeker, en ook een hele grote in het oranje. Da’s vast de keeper. Beide ploegen hebben er zin in en spelen vol op de aanval wat al snel leidt tot een 1-1 stand in ballen op de paal. Maar dan is het toch de ploeg uit Wierden die op 0-1 komt dankzij een mooie tip-in nadat de bal in niemandsland is beland na een verdediger-keeper misverstand. Dezelfde spits straft een luttele minuut later opnieuw een blooper in onze defensie af met een fraai schot in de kruising. Maar onze JO9-1 trekt het spel meer naar zich toe. Een soort judo-overtreding, het is ippon, vrije trap voor ons en …oeiii!!!!, schampt de paal. Dan vlak voor de time-out een schitterende steekbal van Mathijs op Bas met de verdiende 1-2. Hun keeper houdt vandaag veel schoten tegen maar hun laatste linie gunt ons wel veel ruimte vandaag, 2 x Guus na goed werk van Jort en we gaan rusten met 3-2! Het tweede bedrijf begint met kansen over en weer maar dan Sil uit de rebound voor 4-2 en da’s toch even een tikkie voor Wierden. De roodzwarte aanvalsgolven blijven maar komen en het is Jelmer die een vrije trap in één keer in de winkelhaak schiet, 5-2! Aan de overkant onderscheidt Maxim zich weer als keeper, sterrenbeeld Kat als dat bestond, een knappe save en de bal gaat binnenkant paal het veld weer in. Dan wij weer op de lat en Jort verwent het publiek met 6-2 en een mooie ‘Sieg’-CR7 er achteraan. Maar het hoogtepunt van de dag bewaart hij voor 3 minuten later..bal in ene op de buitenkant en van grote afstand in het kruis! Wie mee heeft geteld weet dat het nu al 7-2 is en Sam maakt er ook nog ijskoud 8-2 van. SVZW komt nog alleen voor de keep, op de paal en weer is het Maxim die redt in de rebound. De keeper aan de andere kant is het laatste part van de match verzand in klagen en lijkt door een geval van hangende schouders opeens 20 cm korter. Nergens voor nodig, een beresterke partij al moet hij vlak voor tijd nog de 9-2 toestaan van een strak schot van Jelmer. Een heerlijk partijtje in de zon al met al, tegen een redelijke tegenstander. Dit tankt vertrouwen voor volgende week, thuis tegen De Tukkers!

Recent Posts
X