In Algemeen

GFC heeft de ongeslagen status behouden, maar levert wel twee punten in ten opzichte van koploper WVV ‘34

Trainer Romano Lammertink kon weer beschikken over een volledig fitte selectie. Thijs Moormann kon afgelopen twee weken weer trainen en ook Björn Natrop was hersteld van zijn hamstring blessure. GFC opende goed en creëerde direct enkel kansen. Tim Wassink was het dichtst bij het openingsdoelpunt.  Hij slalomde door de UDI verdediging en plaatste de bal goed in de uiterste hoek, maar de doelman van UDI redde bekwaam. UDI trok zich echter niet terug en zocht waar mogelijk de aanval. En dat deed de ploeg veelal via snelle omschakeling, waarbij de buitenspelers van UDI voor direct gevaar zorgden.
Het was GFC dat op voorsprong kwam na ruim 20 minuten spelen. Björn Natrop nam een hoekschop vanaf links en plaatste de bal hoog voor het doel van UDI. Edo Schnieder was vervolgens de sterkste in het lucht duel met de UDI verdedigers en kopte zeer fraai binnen.
Kort hierna was het echter al weer gelijk. Na een scherpe aanval over links werd de bal strak voorgeschoten en door rechtsbuiten Romello Doré even zo fraai binnengetikt, 1-1.
En weer enkele minuten later was het opnieuw UDI dat snel de aanval zocht en bijna uit een identieke situatie de stand op 2-1 bracht. Nu was het aanvaller Danny Kolkman die het laatste tikje gaf.
Het kostte GFC enkele minuten om zich te herpakken. Stukje bij beetje werd de druk opgevoerd en dat leverde kansen op voor Olaf Siegers en Tim Wassink.
In blessure tijd van de eerste helft was het opnieuw Tim Wassink die voor gevaar stichtte. Binnen de zestien meter werd hij echter ten val gebracht en scheidsrechter Van Lune kon niet anders dan GFC een strafschop toekennen. Tim Wassink liet zich deze buitenkans niet ontnemen en hoewel de doelman de bal licht beroerde bracht hij de stand toch op 2-2.
Na rust bleef het een aantrekkelijke wedstrijd. Beide elftallen zochten waar mogelijk de aanval. Olaf Siegers werd goed aangespeeld door Thijs Moormann op de rechtervleugel. Olaf omspeelde de doelman van UDI en schoot vanaf grote afstand op het doel, echter hij had de pech dat de bal net de paal raakte. Even kreeg UDI een strafschop, omdat GFC doelman Dennis Vorkink de doorgebroken aanvaller van UDI net binnen de zestien ten val bracht, terwijl Dennis wel volop voor de bal ging. Nu bracht de paal redding voor GFC, want buitenbereik van Dennis schoot Danny Kolkman hard op de paal.
In de slotfase was Justin Vos, die goed inviel voor Arne Alink, weinig gelukkig voor GFC. Tot twee keer toe zag Justin zijn schot gekeerd op de doellijn. En zo bleef de ruststand ook de eindstand.

Opstelling GFC:
Doel: Dennis Vorkink
Achter: Jordi Breteler  – Remon Peters – Edo Schnieder – Arne Alink (Justin Vos)
Midden: Daan Zwierink – Björn Natrop – Thijs Moormann
Voor: Olaf Siegers  – Tim Wassink – Simon Ruumpol (Joran Krabbenbos)

GFC 1 speelt a.s. zondag om 14.00 uur thuis tegen EMOS

Recent Posts
X