In Algemeen

JO13-1 heeft zichzelf zaterdag een goede dienst bewezen door verdiend te winnen van NEO JO13-2. Door deze winst heeft het team nog kans op lijfsbehoud in de 1e klasse.

Het team van Richard Wuestenenk en Max Storm heeft het lastig in de 1e klasse. Tot zaterdag stond er nog maar één gelijkspel op het wedstrijdformulier. De andere wedstrijden gingen (soms onverdiend) verloren. Met acht eerstejaars in het team, waarvoor het spelen op een groot veld net iets is als vanuit een pierenbadje ineens te moeten zwemmen in zee, was er voor de trainers een schone zaak weggelegd om dit team op poten te krijgen.

 

Cijfers zeggen dan ook niet altijd alles. Er zit veel progressie in het team en de contouren van de gehanteerde spelvorm krijgen steeds meer vorm. JO13-1 probeert aanvallend te spelen en daar gaan risico’s mee gepaard. Maar zoals wijlen Johan Cruijff het verwoorde: ‘als je er altijd eentje meer maakt dan de tegenpartij, dan heb ie gewonnen’. En dat is een waarheid als een koe!

De speelstijl vereist veel discipline van de spelers en dat vraagt geduld. Na zes wedstrijden werd dat geduld beloond. GFC was tegen NEO veruit de bovenliggende partij, waarbij de einduitslag zelfs hoger had kunnen uitvallen.

 

Kortom, de jongens en meisje van JO13-1 zijn op de goede weg. Was het in het begin voor de trainers een puzzel om alle ‘poppetjes’ op de juiste plek te zetten, kunnen we nu zeggen dat dit gelukt is en er stabiliteit is binnen het team. Door veel te trainen op de gehanteerde speelstijl en naast de reguliere wedstrijden veel oefenpartijtjes te spelen, slijten de patronen er zo langzaam maar zeker in. Het team heeft ondanks een aantal nederlagen nog ongelofelijk veel plezier in het spelletje en dat is het belangrijkste. De resultaten komen dan vanzelf.

 

Aankomende zaterdag speelt JO13-1 de wedstrijd tegen Rood Zwart JO13-1. Zij staan op een gedeelde eerste plaats en dingen mee naar het kampioenschap. Een lastige wedstrijd dat vraagt om ondersteuning van onze supporters. Hopelijk zien we jullie langs de lijn om het team naar voren te schreeuwen. Tot zaterdag dan maar!

Recent Posts
X