In Algemeen

GFC ontmoette vandaag thuis Rood Zwart. Trainer Romano Lammertink beschikte over een volledige selectie. GFC nam direct het initiatief en in de eerste minuut belandde een inzet van Tim Wassink buiten bereik van de uitstekend spelende doelman van Rood Zwart, Stef Linderman, op de paal. Kort hierop volgend waren er opnieuw kansen voor GFC maar Simon Ruumpol en Olaf Siegers zagen hun inzet gestopt door de doelman. Een fysiek sterk GFC hield goed de druk op Rood Zwart, waardoor de gasten uit Delden nauwelijks aan een goede aanval toekwamen.
In de 23ste minuut was het wel raak voor GFC. Tim Wassink speelde zich knap vrij en schoot buiten bereik van de doelman op de paal. Olaf Siegers was er daarna snel bij om onhoudbaar de 1-0 aan te tekenen. Kort hierna was het Simon Ruumpol die fraai de bal aannam en daarna nog mooier diagonaal de 2-0 scoorde. Nog voor rust maakte GFC het krachtsverschil tussen beide elftallen duidelijk door de 3-0 te maken. Nu was de voorbereiding van Olaf Siegers en rondde Tim Wassink de mooie aanval af.
Na rust een nam Rood Zwart iets meer het initiatief dankzij het goede spel van Thomas de Graaf, die enkele keren vanaf links goed naar binnen trok, maar strandde uiteindelijk op de GFC verdediging. In de 60ste minuut gaf de goed leidende scheidsrechter Hofman uit Holten een strafschop aan Rood Zwart. Joran Krabbenbos zette op ongelukkige wijze een sliding in binnen het strafschopgebied. Deze buitenkans voor Rood Zwart werd echter niet benut. Jan Baake schoot goed in, maar GFC doelman Dennis Vorkink redde nog fraaier. GFC trainer kon in de tweede helft volop wisselen om zo zo veel mogelijk spelers wedstrijdritme te laten opdoen. In het vervolg van de tweede helft kreeg GFC meerdere kansen om de voorsprong te vergroten en het duurde tot de 80ste minuut voordat Olaf Siegers op aangeven van Tim Wassink de 4-0 scoorde. Dit was tevens de eindstand.

Komende zondag speelt GFC opnieuw thuis en dan komt Buurse op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling GFC:
Doel: Dennis Vorkink
Achter:  Remon Peters (Jordy Breteler) – Joran Krabbenbos – Arne Alink
Midden: Daan Zwierink – Björn Natrop (Matthijs Hoitink) – Thijs Moormann – Edo Schnieder
Voor: Olaf Siegers (Justin Vos)  – Tim Wassink – Simon Ruumpol (Justin Vos)

Recent Posts
X