In Algemeen

Afgelopen zondag speelde GFC onder koude omstandigheden de thuiswedstrijd tegen v.v. Buurse. Trainer Romano Lammertink startte met de zelfde basis spelers als tegen Rood Zwart. Buurse maakte van meet af aan duidelijk dat ze fysiek zeker tegen GFC was opgewassen. In een sportieve wedstrijd werd op het middenveld in de eerste helft een ware slag geleverd. Over en weer waren er in het eerste half uur kleine kansjes en GFC doelman moest één keer gesterkt naar de bovenhoek en redde fantastisch op een inzet van Jeffrey Bokdam. In de 30ste minuut was het raak voor GFC. Olaf Siegers ging goed door op een inzet van Tim Wassink en werd binnen het strafschopgebied aangetikt door Buurse speler Ingo Scholten. De goed leidende scheidsrechter Van Dam uit Hengevelde kon niet anders dan een strafschop toekennen. Even daarvoor had hij deze Buurse speler ook een gele kaart gegeven en nu kreeg deze na de overtreding op Olaf Siegers weer één en kon zodoende de kleedkamer opzoeken. De strafschop werd hierna keurig binnengeschoten door Tim Wassink.
Kort voor rust kon Simon Ruumpol de 2-0 laten aantekenen na goed voorbereidend werk van Tim Wassink.
Na rust twee ongewijzigde teams. Buurse kroop niet in de schulp, maar zocht ondanks een mannetje minder daar waar het kon de aanval. En daar waar GFC de 3-0 had moeten maken werd aan de andere zijde gescoord door Buurse. Jeffrey Bomkamp ging vanaf links naar binnen en stelde Mick Koenderink in staat de 2-1 te maken.
GFC liet zich niet van de wijs brengen en even later was het 3-1. Bjorn Natrop mocht een vrije rap nemen op randje 16 meter. Buurse doelman Jordi Doorn kon de bal weg tikken, maar deed dat in de schoenen van eigen medespeler Tim Onstein, die de bal vervolgens in het eigen doel tikte.
Buurse probeerde het hierna nog wel, maar de overtuiging was uit het elftal. GFC zette nog een keer aan. Simon Ruumpol gaf vanaf links een scherpe voorzet op Thijs Moormann en deze kopte de bal diagonaal in de bovenhoek buiten bereik van de Buurse doelman. 4-1
En even later was het opnieuw Thijs Moormann, maar nu deed hij het nagenoeg alleen. Nadat hij goed was aangespeeld op de 16 meterlijn omspeelde  Thijs in een onnavolgbare actie drie verdedigers, om tenslotte opnieuw doelman Jordi Doorn te passeren en de eindstand op 5-1 te bepalen.

Recent Posts
X