In Algemeen

De wedstrijd GFC – UDI van afgelopen zondag was goed beschouwd na ongeveer 25 minuten gespeeld. Op dat moment krulde Simon Ruumpol de bal schitterend over de doelman van UDI in de verre linkerhoek en zette daarmee GFC op een 3-0 voorsprong.
Hiervoor was Tim Wassink al twee keer doeltreffend geweest. In de 7de minuut werd Tim goed aangespeeld door Arne Alink, schudde twee verdedigers van zich af, en schoot keurig in de uiterste hoek. Vier minuten later kreeg Tim op de rand van de zestienmeter zo maar de bal toegeschoven van een UDI verdediger en kon hij vrij op de doelman afgaan en schoot beheerd binnen.
En zo stond de ploeg van Romano Lammertink na een half uur voetballen op een riante voorsprong. Kort hierna moest Daan Zwierink geblesseerd het veld verlaten. Voor Daan kwam Olaf Siegers in het elftal. De gasten uit Enschede stelden weinig tegenover het goede voetbal van GFC. Dit was mede de verdienste van GFC. De spelers gaven UDI geen kans om terug te komen in de wedstrijd door goed geconcentreerd te blijven spelen.
Na rust een zelfde spelbeeld. GFC dicteerde en UDI moest volgen. In de 65ste minuut was het Edo Schnieder die een goede aanval over de vleugel zeer beheerst wist af te ronden.
Bij GFC kwamen Collin Mensink en Rob Jacobi in het elftal voor Simon Ruumpol en Jordy Breteler.  In de 81ste minuut kreeg UDI de kans de eer te redden. Na een onoverzichtelijke situatie in het strafschop gebied van GFC kreeg UDI een strafschop van de goed leidende scheidsrechter Jansen uit Enschede. Kevin Schonewille gaf GFC doelman Dennis Vorkink geen enkele kans en bracht de stand op 4-1.
In de slotfase maakte Olaf Siegers het vijfde doelpunt voor GFC. In een heerlijke aanval speelden Tim Wassink, Olaf Siegers en Collin Mensink tot twee keer toe de bal in de zestienmeter naar elkaar voordat Olaf doeltreffend afrondde. En daarmee de eindstand op 5-1 bepaalden.

Opstelling GFC:
Doel: Dennis Vorkink
Achter:  Remon Peters – Mathijs Hoitink – Arne Alink – Jordy Breteler (Rob Jacobi)
Midden: Daan Zwierink  (Olaf Siegers)  – Thijs Moormann – Edo Schnieder
Voor: Bjorn Natrop  – Tim Wassink – Simon Ruumpol (Collin Mensink)

Donderdagavond 26 april a.s. speelt GFC 1 om 19.00 uur thuis tegen directe concurrent EMOS uit Enschede. Inzet is de tweede plaats op de ranglijst achter koploper WVV’ 34.

Recent Posts
X