In Algemeen

Goor, oktober 2018

Beste leden, Beste ouders van jeugdleden,

GFC is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Vanaf oktober 2018 richt GFC zich nóg meer op gezondheid. We geven kinderen op vele fronten al het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Dit willen we verder uitbreiden, wat betekent dat we ons sportterrein rookvrij gaan maken.

Waarom op weg naar rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken schadelijk zowel binnen als buiten, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Wat verandert er?
Vanaf oktober 2018 zijn wij rookvrij op de momenten dat de jeugd bij GFC actief aan het sporten is. Maandag t/m vrijdag van 17.30 tot 20.30 uur. Zaterdag de gehele dag. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras voorzijde van het clubhuis zijn rookvrij. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als GFC onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!
We verwachten van iedereen dat hij/zij zich sterk maakt voor een gezonde, sportieve omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en te helpen herinneren aan de nieuwe afspraken.

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één te veel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

We hopen dat je, net als GFC, je sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken. Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via info@gfcgoor.nl of op ons sportcomplex één van de bestuursleden direct aanspreken.

Met vriendelijke groet,

Bestuur GFC

Recent Posts
X