In Algemeen

Maandagavond 21 januari was het dan zover. De sponsoravond van GFC. Met 2 sympathieke gasten uit de voetballerij. Niemand minder dan Nico Jan Hoogma en Michael van Praag waren te gast bij GFC. Een geweldige avond, waarbij beide heren alles vertelden over hun werk, hun loopbaan en de manier waarop ze tegen bepaalde zaken aan keken. Zo vertelde Nico Jan Hoogma over zijn carrière en de functie welke hij op dit moment bekleed bij de KNVB. Hoe de staf van het Nederlands elftal is samengesteld en hoe hij aankijkt tegen de amateurvoetbal, maar ook de gang van zaken op sportief en financieel gebied in de eredivisie en eerste divisie.

Michael van Praag vertelde ook veel over zijn carrière en deed een klein boekje open over de UEFA, de FIFA en het functioneren daarvan. Tevens nam hij ons mee in zijn race om het kandidaatschap als voorzitter bij de FIFA. Daarnaast waren de heren Hoogma en van Praag het op vele fronten eens wanneer het ging over het wel en wee van de eerste divisie, eredivisie, de VAR en FC Twente dat natuurlijk ook de revue passeerde.

Over het functioneren van sommige spelersmakelaars lieten de heren zich kritisch uit. Beide waren absoluut geen voorstander van de manier waarop sommige spelersmakelaars, meer aan hun eigen portemonnee en hachje dachten dan aan het belang van de speler.

Als afsluiter was het de beurt aan het publiek die nog een aantal vragen konden stellen.

Daarna bleef het nog lang gezellig in de Olde Goorsche!

Recent Posts
X