In Algemeen
Afgelopen zondag stond er, na een vrij weekend, weer een thuiswedstrijd voor de dames op het programma. Nummer 5 VIOS uit Beltrum kwam op bezoek op Sportpark Heeckeren.
De dames zijn dit seizoen goed begonnen en draaien bovenin mee met op dit moment Twenthe en BSC Unisson.
GFC trad gehavend aan tegen de gasten uit Beltrum. Dit was terug te zien in het spel, want de wedstrijd was vanaf het begin erg rommelig en de gedwongen positiewijzigingen waren duidelijk wennen voor de speelsters.
Toch kwam GFC na een half uurtje spelen op voorsprong, dankzij topscorer Sharon Meesterberends. Zij was er als de kippen bij om na een afgeslagen voorzet de bal binnen te prikken; 1-0.
Vijf minuten later kwam er opnieuw een wijziging op het scorebord te staan. Een schot van Merle Weeink net buiten de zestien, leek een simpele prooi te worden voor de Beltrumse doelvrouw, maar de bal glipte haar door de vingers en rolde het doel in; 2-0. Dit was tevens de ruststand.
Na de rust zat er lichte verbetering in het spel van GFC, maar nog steeds was het allemaal niet best. De Goorse vrouwen hielden vooral tegen en kwamen een aantal keer goed weg. Een kwartier voor tijd kregen de vrouwen uit Beltrum plots een strafschop toegekend. De spits van VIOS  wist hier wel raad mee en knalde de bal hard tegen de touwen; 2-1. VIOS tankte hiermee zelfvertrouwen en voor de dames van GFC leek het dan alsnog mis te gaan. Wat volgde was een spannend laatste kwartier met nog een paar hachelijke momenten aan beide kanten, maar de 2-1 stand bleef op het scorebord staan en GFC hield daarmee de belangrijke 3 punten in eigen  huis.
Aangezien de dames van vv Twenthe thuis met 3-4 verloren van BSC Unisson, moet Twenthe even pas op de plaats maken op dit moment. Door de uitslagen van afgelopen weekend gaan GFC en Unisson nu gezamenlijk aan de leiding.
‘Het spel was zeker niet goed van ons vandaag, maar het belangrijkste is dat we de 3 punten hebben gepakt en daarmee weer de koppositie pakken’, aldus trainer ten Thije. ‘Hier en daar wordt het befaamde woord al weer in de mond genomen, maar ik ben daar iets terughoudender in. Het seizoen is nog lang en we krijgen nog genoeg lastige wedstrijden. Na de winterstop maken we de balans op en dan zien we wel hoe het er dan voor staat’, besluit de trainer.
Recent Posts
X