In Algemeen

De klok tikte richting de 90e minuut en iedereen langs de lijn leek zich wel verzoend te hebben met een 2-2 eindstand. Gezien het spelbeeld was een puntendeling ook wel terecht. In de 88e minuut scoort Edwin Bolink echter namens Blauw Wit de winnende goal uit een vrije trap, 3-2.

In de eerste helft ging het duel eigenlijk wel gelijk op. Veel spelers achter de bal en weinig doelrijpe kansen. GFC loert op de counter en is via Tim Wassink en Olaf Siegers een aantal keren gevaarlijk. De beste kans aanvankelijk voor Tim in de 12 minuut, maar de grensrechter vlagt voor buitenspel, wat het overigens absoluut niet was! De rust gaat in met een 0-0 stand.

Na de thee begint GFC goed als Tim Wassink in de 46e minuut een fraaie kans krijgt. De keeper redt echter de te zachte inzet.
Bjorn Natrop gaat vervolgens naar de kant en Daan Zwierink komt binnen de lijnen. Daan geeft direct zijn visitekaartje af, want 4 minuten na zijn invalbeurt brengt hij met een kopbal de stand op 0-1.

GFC kan echter niet lang genieten van de voorsprong. In de 58e minuut scoort Blauw Wit (Edwin Bolink) de gelijkmaker, 1-1. Er ontstaat daarna een open wedstrijd en GFC heeft het moeilijk. De gastheren dringen aan, gooien wat meer fysiek in de strijd en in de 73e minuut valt de 2-1 na een onoverzichtelijk situatie waarbij GFC de bal niet weg krijgt.

Hierna pakt GFC toch weer het initiatief, speelt vol op de aanval en neemt risico. In de 81e minuut is het Tim Wassink die in het centrum goed doorgaat, twee spelers van zich af schudt en uiterst beheerst de 2-2 op het scorebord zet. De wedstrijd kabbelt vervolgens naar het einde tot de 88e minuut, als volkomen onverwacht toch nog de winnende treffer wordt gescoord.
GFC doet op de ranglijst voorlopig een pas op de plaats en speelt volgende week thuis tegen Daarle.

Uitslagen overige wedstrijden:
Daarle – ATC 0-4
Daarlerveen – sv Rijssen 7-0
Heracles – DRC 8-0
Blauwwitters – sc Rijssen 3-1
Lemele – De Zweef 0-4
MVV – SVV 2-3


 

 

Recent Posts
X