In Algemeen

GFC  ging zaterdagmiddag bij Heracles met 2-1 onderuit. Door de resultaten bij de concurrentie wordt het gat met de top 4 wel erg groot en de kans op een prijs aan het einde van het seizoen klein.
GFC verdiende de overwinning ook niet. Met name in de eerste helft speelde de ploeg met te weinig beleving, veel balverlies en niet scherp genoeg in de duels.

Heracles was gretiger, drukte GFC terug op de eigen helft en kreeg kansen. In de 9e minuut werd het 1-0. De defensie bij GFC greep niet in bij een aanval over de rechterkant en het was Mart van der Heide die simpel de 1-0 op het scorebord zette.

De gastheren bleven ook daarna de betere ploeg, zochten telkens via de vleugels de aanval. GFC had ook nog eens de pech dat na zo’n 20 minuten Tim Wassink geblesseerd naar de kant ging, hij werd vervangen door Jorrit Nab. Direct daarna overigens een unieke kans voor Olaf Siegers, die vrij voor het doel echter net over schiet.

In de 26e minuut komt Heracles op 2-0 door een doelpunt van Dani Meijer. Heracles neemt daarna wat gas terug en gaat vervolgens met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na de thee komt GFC aanzienlijk scherper uit de kleedkamer. Bas Snijders is in de ploeg gekomen voor Collin Mensink. GFC dringt aan, gaat stevig de duels in en zoekt telkens de bewegelijke Olaf Siegers. Heracles komt in de problemen, staat met de rug tegen de eigen 16 meter aan en beperkt zich tot de counter.

In de 55e minuut kan Bas Snijders echter al weer naar de kleedkamer. Hij krijgt na een veel te harde charge direct rood. GFC moet verder met 10 man, maar doet er wel een schepje bovenop. De ploeg krijgt kansen, speelt met veel opportunisme en neemt achterin risico. De ploeg ontsnapt een paar keer maar in de 75e minuut is het Edo Schnieder die op prachtige wijze de 2-1 scoort.

GFC zet nog een keer aan, O’Neill Tieman komt in het elftal voor Matthijs Hoitink. In de laatste 10 minuten speelt GFC alles of niets, maar verliest daarbij ook de controle en het overzicht. Heracles blijft overeind en pakt de volle buit. GFC maakt voorlopig een pas op de plaats en speelt volgende week thuis tegen sv Rijssen.

Uitslagen overige wedstrijden:

Blauw Wit – sc Rijssen 5-0
Daarle – SVV 0-0
Daarlerveen – BZSV 6-0
Lemele – ATC 0-1
MVV – DRC 3-0
sv Rijssen – De Zweef 1-5

Recent Posts
X