In Homepage

Na de nogal chaotische/ onduidelijke persconferentie van 23 maart werd gesteld dat ook het voetbal tot 1 juni stil zou liggen. Volgens mij een logisch gevolg van de aangekondigde maatregelen, 1.5 meter uitelkaar blijven tijdens de wedstrijd en in de kleedkamer lijkt me lastig. Bovendien zijn bijeenkomsten van meer dan 3 personen niet toegestaan. Er zal worden gehandhaafd zo wordt gesteld en dikke boetes kunnen het gevolg zijn.

Nog geen dag later komt de KNVB (na overleg met de overheid) met het bericht dat  voetbal buiten die maatregelen valt en er uiterlijk 6 april een definitief besluit wordt genomen. Het zou kunnen, zo wordt gezegd, dat er onder bepaalde omstandigheden gevoetbald kan worden.

Ik vind het persoonlijk onbegrijpelijk dat een voetbalbond (ook al geeft de overheid die ruimte) zelfs maar met de gedachte speelt om na 6 april te gaan voetballen. Twee dagen geleden werden alle mensen veroordeeld die naar het strand en bos gingen om te wandelen en nu kan het zo zijn dat de KNVB wil dat we dit gezellig op het veld gaan doen. Ik denk dat de kans klein is dat het gebeurt, maar toch even de praktijk:

Als 2 spelers samen op straat lopen en geen 1,5 meter afstand houden, kunnen ze een boete krijgen. Vervolgens mogen ze wel met ca. 15 man in een kleedkamer en met 22 op het veld, waarbij de 1.5 meter regel continu overschreden wordt. Schiet mij maar lek maar ik snap het niet meer.

Ja, ook ik zou graag zien dat we gaan voetballen, maar onder de huidige omstandigheden kan dat domweg niet. Praktisch kan het niet, maar ook moreel zou het naar mijn mening volkomen fout zijn.

Ik hoop dat de KNVB het verstand laat zegevieren, zodra er duidelijkheid is zullen we het uiteraard laten weten.

Henny Kranenberg

Voorzitter

Recent Posts
X