In Homepage

GFC is de eerste wedstrijd in de beker met een goed resultaat begonnen. In Nijverdal werd het bij zaterdag 3e klasser SVVN 1-1, in een spannend duel. GFC kwam met een aantal invallers binnen de lijnen, maar begon uitstekend aan de wedstrijd. Veel druk op de bal, de tegenstander ver van de eigen goal houden en de bal bovendien snel naar de drie bewegelijke spitsen. Tim Wassink, Collin Mensink en Olaf Siegers waren in het eerste deel van de wedstrijd soms ongrijpbaar voor hun tegenstander.

SVVN liet zich echter niet onbetuigd, speelde stevig en zocht telkens met verzorgd voetbal de aanval. In Patrick Meijer had GFC echter een geweldige sluitpost. Hij keepte zeer sterk en behoedde GFC een aantal keren voor een achterstand.
In de 42e minuut een prachtige actie van Tim Wassink die vier SVVN spelers de hakken laat zien. De centrale verdediger van de gastheren zette vervolgens een tackle in die eigenlijk donker rood verdiende. Hij kreeg uiteindelijk geel en de vrije trap leverde niets op. Rust 0-0.

Direct na de thee twee unieke kansen voor GFC, maar dit keer was de keeper van SVVN die zijn ploeg redde. Daarna speelde SVVN meer op de aanval. GFC kwam met moeite aan het voetballen, werd al vroeg gestoord in de opbouw en zocht met de lange bal de voorhoede.

In de 52e minuut maakte SVVN de 1-0 na een misverstand in de defensie van GFC. De stand stond echter maar kort op het scorebord want twee minuten later maakte Tim Wassink de verdiende gelijkmaker, 1-1.

Het niveau van de wedstrijd zakte daarna, GFC liet SVVN het spel maken en gokte zelf op de counter.
In de slotfase waren de beste kansen nog voor GFC, maar doelpunten bleven uit. Eindstand 1-1.
Volgende week zaterdag speelt GFC thuis voor de beker tegen Achilles ’12.

Recent Posts
X