In Homepage

GFC laat GFC heeft zich zaterdag goed hersteld na het teleurstellende gelijkspel vorige week tegen SV Rijssen. Op overtuigende wijze won GFC op Sportpark Heeckeren van de Koninklijke UD. De ploeg uit Deventer kwam op alle fronten tekort tegen een getergd GFC en verloor kansloos. Het werd uiteindelijk 6-1, maar als GFC wat scherper was geweest voor het vijandelijke doel, hadden er zomaar dubbele cijfers op het scorebord kunnen staan.

Al na ruim 30 seconden was het O’Neill Tieman die een 100% kans kreeg, maar zijn inzet werd nog net op tijd gekeerd door een UD verdediger. GFC bleef echter in een hoog tempo spelen, zette druk op de tegenstander en schakelde direct om bij balverlies van UD. In de 14e minuut werd het dan ook 1-0, maar deze goal viel wel uit een standaardsituatie. Een corner komt in eerste instantie op de paal en dan is het Justin Vos die hard afdrukt, 1-0.

GFC blijft na de snelle voorsprong de betere ploeg, geeft nauwelijks ruimte weg, zet hoog druk en gunt de tegenstander geen tijd in de opbouw. In de 19e minuut de eerste kans voor UD. Een schot wordt echter door Rik Meijer onschadelijk gemaakt ten koste van een corner.

GFC blijft echter de bovenliggende partij. De ploeg krijgt kans op kans. Olaf Siegers en Edo Schnieder missen echter de scherpte voor het UD doel. In de 32e minuut schiet Thijs Moorman een vrije trap op de paal, maar niet lang daarna wordt het alsnog 2-0. Dit keer is Olaf Siegers wel doeltreffend. Met een prachtige passeerbeweging gaat hij om z’n tegenstander en zijn schot in de verre hoek is onhoudbaar, 2-0.

Dit keer is Olaf Siegers wel doeltreffend. Met een prachtige passeerbeweging gaat hij om z’n tegenstander en zijn schot in de verre hoek is onhoudbaar, 2-0.

In de rust blijft O’Neill Tieman achter in de kleedkamer en Collin Mensink komt in de ploeg. Hij geeft direct zijn visitekaartje af, want met een snoeihard schot vanaf de rand 16 meter zet hij GFC op 3-0. Daarmede is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. GFC is oppermachtig, zoekt telkens via de buitenkanten de aanval en Erwin Klok scoort de 4-0. Edo Schnieder tekent voor de 5-0. Benton Tieman komt in de ploeg voor Thijs Moorman. Niet lang daarna maakt Olaf Siegers zijn tweede treffer deze middag. Een harde voorzet van Collin Mensink komt op maat en vanaf 5 meter maakt hij de 6-0. GFC gelooft het dan wel, teveel spelers gaan voor eigen succes, de scherpte is eraf en UD kan zowaar door een strafschop (overtreding Daan Zwierink) nog de eretreffer maken. Eindstand 6-1 in een eenzijdig duel.

Volgende week speelt GFC uit tegen Gorssel.

Uitslagen overige wedstrijden:

  • Blauw Wit – FC Winterswijk 1-0
  • Almen – Gorssel 4-4
  • RDC – sv Rijssen 2-3
  • Sp. Deventer – Harfsen 3-4
  • sc Rijssen – Helios 0-6
Recent Posts
X