In Homepage

De bezoekers waren zaterdagmiddag op sportpark Gerstlo op twee handen te tellen. Tel daarbij op een aantal illegale supporters in het struikgewas en daarmede is het sombere decor wel geschetst. GFC kwam overigens als verdiende winnaar uit de strijd, in het doelpunt rijke duel werd het 3-6.

Dennis Vorkink stond in de basis als keeper. Rick Meijer uit Diepenheim nam geen risico vanwege de corona en stond zijn plek af. Dennis keepte een prima wedstrijd en stond op de juiste momenten op de juiste plek.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend op het hobbelige gras in Gorssel. GFC nam na zo’n 10 minuten duidelijk het initiatief. Gorssel moet terug op de eigen helft, maar bleef gevaarlijk via de snelle buitenspelers. In de 13e minuut was het Justin Vos die de eerste kans kreeg namens GFC, maar zijn vlammende schot was een prooi voor de keeper. Gorssel counterde direct, was binnen een paar tellen aan de overkant en scoorde, geheel tegen de verhouding in, de 1-0.

GFC was niet echt onder de indruk van de snelle achterstand. De ploeg speelde zeer aanvallend en Olaf Siegers en Tim Wassink kregen een paar 100 % kansen. De keeper van Gorssel redde twee keer op geweldige wijze.

In de 38e minuut dan toch de gelijkmaker. Tim Wassink is wederom de back te snel af, trekt de bal op het juiste moment voor en Thijs Moorman haalt vanaf de rand 16 meter uit, 1-1. GFC drukt door, ruikt dat er meer te halen valt en bij Gorssel is de organisatie volledig zoek.
Twee minuten later is het 1-2. Een haarscherpe counter, Tim Wassink haalt de achterlijn en ziet de meegelopen Olaf Siegers. In een lege goal schiet hij GFC op voorsprong. GFC geeft nogmaals gas, en Justin Vos is op slag van rust succesvol. Met een hard schot in de verre hoek bepaalt hij de ruststand, 1-3.

In de rust blijft Jorrit Nab achter in de kleedkamer en Daan Zwierink neemt zijn plek in op de rechterkant. GFC gaat verder, waar het gebleven is in de eerste helft. Veel druk op de tegenstander, de bal snel op de bewegelijke spitsen en voldoende mensen achterhouden om de counter eruit te halen.

In de 68e minuut is het Tim Wassink die de 1-4 op het scorebord zet. De regen valt inmiddels met bakken uit de lucht en de wedstrijd lijkt beslist. O’neill Tieman komt in de ploeg voor de licht geblesseerde Bjorn Natrop. GFC vergist zich echter in de veerkracht van de tegenstander, want 10 minuten voor het eind staat Gorssel ineens op 3-4.

Alle hens aan dek bij GFC en Gorssel neemt risico. In de 85e minuut maakt Olaf Siegers echter abrupt een einde aan alle illusies bij de gastheren. Met een hard en hoog schot zet hij GFC op 3-5. Bij Gorssel is de weerstand gebroken, de ploeg komt tekort en wordt niet meer gevaarlijk. Vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter IJsendorn uit Deventer scoort Olaf Siegers zijn derde treffer van de middag.
Eindstand 3-6. Volgende week speelt GFC thuis tegen RDC.

Uitslagen overige wedstrijden:

  • sv Rijssen – Sp. Rijssen 4-2
  • Kon. UD – Sp. Deventer 1-5
  • Helios – Blauw Wit 6-0
  • FC Winterswijk – Harfsen 2-4
  • RDC – Almen 1-4

Recent Posts
X