In Homepage

Geen beste wedstrijd van GFC, maar toch 8 keer scoren en uiteindelijk dik verdiend de 3 punten pakken. Trainer Romano Lammertink kon er na afloop in de stromende regen wel om lachen: “Het was niet altijd even goed. Zo’n wedstrijd zit er soms tussen, dat zal nog wel een keer gebeuren. Ik ben wel blij met de volle winst en dat we terugkomen van een 0-2 achterstand”. Man of the Match werd Olaf Siegers, hij scoorde 5 keer.

GFC begon inderdaad niet goed aan de wedstrijd tegen RDC. De Deventernaren speelden aanvankelijk zeer terughoudend, veel spelers op de eigen helft en gokken op de counter en de snelle en bewegelijke spitsen. De achterhoede van GFC had er af en toe de handen vol aan.

In de 18e minuut kwamen de gasten dan ook op 0-1. Over de linkerkant was Kai van de Beld iedereen te slim af, inclusief de keeper en dat betekende, niet geheel onverdiend, de 0-1. RDC zakte daarna weer in, ving GFC op bij de middenlijn en loerde op een uitval.
In de 29e minuut is het opnieuw raak. Twan Schreurs mist een ogenschijnlijk makkelijke bal en Jesse Westerweel maakt 0-2

GFC geeft daarna wel gas, speelt vol op de aanval en drukt RDC terug op de eigen helft. In de 36e minuut maakt Olaf Siegers z’n eerste treffer, 1-2. Amper twee minuten laten scoort de sterke en snelle spits opnieuw, 2-2. RDC is even van de leg, maar met kunst en vliegwerk blijft het tot de rust 2-2.

Na de thee komt Daan Zwierink in de ploeg voor Jorrit Nab. GFC speelt vanaf de aftrap vol op de aanval, krijgt 100% kansen en scoort in de 51e minuut. Olaf Siegers trekt vanaf de rechterkant de bal strak voor op Tim Wassink en hij maakt simpel de 3-2. RDC blijft echter knokken voor een beter resultaat. De jonge ploeg vecht verbeten en scoort zowaar de gelijkmaker, 3-3.

De vreugde is bij RDC echter van korte duur want twee minuten later tekent Olaf Siegers voor de 4-3, na uitstekend voorbereidend werk van Tim Wassink. Collin Mensink komt vervolgens in de ploeg voor Justin Vos.

Na ruim een half uur in de tweede helft scoort Olaf Siegers opnieuw, 5-3 en daarmede is de weerstand bij de gasten gebroken, temeer Collin Mensink een paar minuten later met een fraaie kopbal GFC op 6-3 zet.

GFC benut daarna optimaal de ruimte en Olaf Siegers scoort 7-3. Finn Schreurs komt in de ploeg voor Bjorn Natrop. GFC vindt het wel goed zo, begint wat nonchalant te spelen en RDC komt terug tot 7-4.

Die stand staat zegge en schrijven één minuut op het scorebord, als Tim Wassink de eindstand bepaalt op 8-4. Een ruime en verdiende overwinning en GFC pakt daardoor ook de koppositie op de ranglijst. Helios en Harfsen hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld.

Op 24 oktober speelt GFC thuis tegen Sp. Rijssen.

Uitslagen overige wedstrijden:

  • Harfsen – Helios afgelast
  • Sp. Deventer – FC Winterswijk 1-4
  • Blauw Wit – UD 4-3
  • Almen – sv Rijssen 3-1
  • Sp. Rijssen – Gorssel 3-6

Recent Posts
X