In Algemeen

Op zondag 4 juli vond er een meiden talentendag plaats bij vv Twenthe. De organisatie hiervan was in handen van MVTO, in samenwerking met St. GFC – Twenthe. MVTO is het overkoepelende stichting, van meerdere regioteams binnen Twente, die talentontwikkeling in het meidenvoetbal stimuleert.

Vanuit St. GFC – Twenthe hebben inmiddels vier speelsters de stap hogerop mogen maken en spelen zij mee bij Talententeam Reggestreek. Naast trainingen en wedstrijden, met hun eigen team, trainen zij ook één keer per week met het talententeam mee. Tevens spelen ze regelmatig wedstrijden op hoofdklasse/eerste klasse niveau.

Afgelopen zondagochtend streden teams, van Talententeam Reggestreek, het Twents Regioteam, MVVA (De Graafschap) en Regioselectie Deventer (Go Ahead) in toernooivorm om de felbegeerde bekers, die beschikbaar waren gesteld door Sport-Inn Goor.

De teams waren onderverdeeld in poules van O.14 en O.16 jaar. De winnaars kregen uiteindelijk uit handen van oud profscheidsrechter Erik Braamhaar, die tevens enkele wedstrijden heeft gefloten, de bekers uitgereikt.

’s Middags werden er twee oefenwedstrijden gespeeld tussen Regio Oost teams en Sportworld. Vanuit deze selecties stromen speelsters door naar betaalde voetbalclubs of clubs acterend op hoofdklasse niveau.

Uiteindelijk kan teruggekeken worden naar een geslaagde en sportieve dag, die tot het laatst droog bleef. Alhoewel een enkeling nog wel even de stortbui trotseerde.

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door: AH Brandenbarg, Peter Boeijen Groente & Fruit, Wiemerink (De Echte Groenteman) en Primera De Bandijk. Maar ook de dames die de broodjes voor de lunch hebben gesmeerd, mogen niet worden vergeten.

Recent Posts
X