In Homepage

Het toernooi wordt dit jaar gehouden op dinsdag 19 oktober. De aftrap is om 10.00 uur en tegen 16.00 uur wordt de finale gespeeld. De entree is ook dit jaar weer gratis. In 2019 won Borussia Dortmund het toernooi, door in de finale Sparta Rotterdam te verslaan door strafschoppen.

Dit jaar kent het toernooi tien deelnemende clubs en dat heeft alles te maken met de corona. Ate Brunnekreef: “De oorzaak hiervan ligt o.a. in het feit dat verschillende internationale  jeugdopleidingen van  BVO’s voorzichtig zijn met deelname aan toernooien in het buitenland. Dit is al weer de 24e keer dat we het toernooi organiseren en er waren elk jaar twaalf clubs, helaas dit keer door omstandigheden twee minder. Toch zijn erin geslaagd een mooi en attractief deelnemersveld samen te stellen. Een aantal “oude bekenden” maken deze keer weer deel uit van het deelnemersveld”.

Deelnemers dit jaar zijn:
FC Groningen, FC Twent/Heracles Voetbalacademie, Vitesse Arnhem, PEC Zwolle en Willem II. Uit Duitsland komen FC Sankt Pauli, Borussia Mönchen Gladbach en Bayer04 Leverkusen.
Traditioneel komt uit België KV Mechelenen uiteraard maakt het Hofteam het tiental vol.

Het toernooi heeft ondertussen een bekende naam opgebouwd in de voetbalwereld, zowel nationaal als ook internationaal. Dit blijkt onder meer uit de vele scouts uit diverse landen, die het toernooi bezoeken.

Ate: “Elk jaar vinden er kleine veranderingen plaats in het deelnemersveld. De beide finalisten van 2019, Borussia Dortmund en Sparta, moesten door andere verplichtingen verstek laten gaan. Dit jaar is Bayer04 Leverkusen terug, evenals Borussia Mönchen Gladbach. Ook Willem II is er dit jaar weer bij.

Ook dit jaar hoopt de organisatie dat het Hofteam weer van zich laat spreken. Elk jaar weer leidt de deelname van het Hofteam tot veel enthousiasme bij zowel de geselecteerde spelers als de toeschouwers. Het is steeds plezierig te zien hoe het Hofteam  de uitdaging  oppakt de krachten te meten met de sterke geselecteerde jeugd selecties van de BVO’s.

We vertrouwen erop dat we dit jaar de teams en toeschouwers een prachtig voetbalspektakel kunnen aanbieden. Wel zal er rekening moeten worden gehouden met corona maatregelen”.

Ate Brunnekreef,
toernooicommissie GFC.

Recent Posts
X