In Algemeen

In Nederland zijn er meer dan 28.000 scheidsrechters actief bij de amateurverenigingen en in het betaald voetbal. Dat lijkt veel. Maar doordat het afgelopen jaar veel competities door corona hebben stilgelegen, is het aantal scheidsrechters in het amateurvoetbal snel teruggelopen. En dat gaat helaas ten koste van het spelplezier van meer dan 1 miljoen voetballers.

Schrijnend tekort clubscheidsrechters
Ook bij GFC is een schrijnend tekort aan clubscheidsrechters bij zowel de jeugd als bij de senioren. De gevolgen hiervan zijn helaas nu al merkbaar. Wedstrijden moeten verschoven worden naar een ander tijdstip of zelfs naar een andere dag. Bovendien zijn wij genoodzaakt om iedere keer een beroep te doen op dezelfde mensen binnen de club. De belasting op onze huidige clubscheidsrechters wordt hierdoor te groot.

Dringend beroep op onze leden
Daarom doen wij een dringend beroep op onze leden, ouders van leden en andere betrokkenen binnen de club om zich aan te melden als clubscheidsrechter. Iedereen moet zich ervan bewust zijn dat dit ook in het eigen belang is. Het kan namelijk voorkomen dat bij wedstrijden van het eigen team geen scheidsrechters beschikbaar zijn. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de bal blijft rollen!

Waar zijn we naar opzoek
Wij zijn op zoek naar junioren (vanaf 17 jaar) en senioren die bereid zijn om in het weekend een wedstrijd te fluiten. Je kan zelfs aangeven hoe vaak je wilt fluiten, of je junioren of senioren wilt fluiten en of je op zaterdag of zondag wilt fluiten.

Ben je jonger dan 17 jaar en wil je alvast leren hoe je een goede scheidsrechter wordt? Ook dan mag je je aanmelden. Je moet wel minimaal 13 jaar oud zijn.

Wat krijg je ervoor terug
Meld je je aan als clubscheidsrechter bij GFC? Dan krijg je naast een sportieve uitdaging en persoonlijke ontwikkeling:

  • Een verkorte cursus door SHO waarin je geleerd en gecoacht wordt hoe je een wedstrijd moet leiden;
  • Een scheidsrechters tenue dat door GFC ter beschikking wordt gesteld;
  • Een etui, aantekenboekje en een fluit.

In overleg met de scheidsrechterscommissie van GFC wordt bepaald bij welke teams je mag fluiten en hoe vaak.

Aanmelden
Sta jij je mannetje op het veld en wil je je aanmelden als clubscheidsrechter? Dit kan via jouw elftalleider of door contact op te nemen met Willem Koekkoek op telefoonnummer 06-11361176 of per e-mail wkoekkoek@outlook.com.

Ook voor aanvullende vragen kun je bij Willem Koekkoek terecht.

Recent Posts
X