In Algemeen

De KNVB gaat deze week beslissen of de competities voor amateurteams door kunnen gaan nu er de komende drie weken niet na 17.00 uur mag worden getraind. De voetbalbond roept de Tweede Kamer op om deze nieuwe maatregel aanstaande woensdag te bespreken met het demissionaire kabinet.

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge, maakten vrijdag bekend dat de complexen van de amateursportclubs om 17.00 uur moeten sluiten. De maatregel duurt zeker tot en met zaterdag 18 december.

“Voor veel kinderen en bijna alle volwassenen is het doordeweeks niet mogelijk om voor 17.00 uur te trainen”, schrijft de KNVB op zijn site.
“Dit kan consequenties hebben voor het vervolg van de competities, want vroeg of laat is het spelen van wedstrijden in het weekend niet meer verantwoord als hier niet voor kan worden getraind. De KNVB gaat alle scenario’s per categorie in kaart brengen en zal deze week een besluit nemen.”

Recent Posts
X