In Nieuws extra

GFC speelde zaterdag na lange tijd weer een wedstrijd. Dit keer was DES (3e klasse zaterdag) de tegenstander in de oefenwedstrijd.
GFC kwam in Nijverdal sterk uit de startblokken. Al in de openingsfase was Olaf Siegers gevaarlijk, maar de keeper van DES kon redding brengen.
In de 5e minuut was het wel raak. Het was opnieuw Olaf Siegers die veel te snel was en zag dat Justin Vos goed was meegelopen. De voorzet bij de tweede paal was op maat en dat betekende al vroeg in de wedstrijd de 0-1 door Justin Vos.

De gastheren werden daarna wel beter, hadden het meeste balbezit, maar gevaarlijk werd het eigenlijk nooit. De defensie van GFC stond goed, Patrick Meijer, keepte een uitstekende wedstrijd en met name in de counter was GFC gevaarlijk via Tim Wassink en Thijs Moorman. Rust 0-1.

In de tweede helft een vergelijkbaar spelbeeld. GFC zakt wat terug op de eigen helft en DES blijft eindeloos breien. Kansen voor DES levert dat niet op. Integendeel, GFC krijgt veruit de beste mogelijkheden. Trainer Romano Lammertink, die onlangs zijn contract bij GFC verlengde, bracht nog vier A- spelers en dat betekende ook geen verzwakking.
Het bleef uiteindelijk bij een 0-1 eindstand, die echter hoger had kunnen uitvallen gezien de hoeveelheid kansen voor GFC in het tweede deel.

De maker van het enige doelpunt, Justin Vos.