In Nieuws extra

Het had niet veel gescheeld of GFC was zaterdagmiddag met slechts een puntje teruggekomen uit Daarle. De ploeg van trainer Romano Lammertink, liep zich volledig stuk op een muur van verdedigers, maar in de 86e minuut was het raak. De 0-1 van Olaf Siegers betekende de dik verdiende voorsprong en uiteindelijk ook de drie punten.

Op een waterkoud sportpark Kadiek in Daarle begon de wedstrijd ook later. Om 14.30 uur teisterde een heftige hagelbui de grasmat en voor de scheidsrechter het signaal om de aftrap nog even uit te stellen.

Daarna was het GFC dat de wedstrijd dicteerde. Sp. Daarle trok een handbalverdediging op rondom de 16 meter en beperkte zich tot het tegenhouden van de bal. Kortom, spel op één doel, maar GFC wist zich eigenlijk geen raad met de geringe ruimte. Tot de 16 meter combineerde de ploeg goed, maar het creëerde ondanks het veldoverwicht nauwelijks kansen.
In de 42e minuut was Tim Wassink dichtbij een treffer maar zijn schot trof de lat.

Aan de andere kant kon GFC goalie Rick Meijer werkeloos toezien en met een 0-0 stand gingen beide ploegen de rust in.
In de rust bleven Koen Bromander en Thijs Hoitink achter in de kleedkamer. Collin Mensink en Job Veldhoven kwamen in de ploeg.
In het tweede deel een zelfde spelbeeld, GFC de bovenliggende partij en Sp. Daarle met veel spelers achter de bal en gokken op een counter.

Tim Wassink is in de 50e minuut opnieuw dicht bij een treffer, maar dit keer staat de paal in de weg. Het veldspel bij GFC wordt er niet beter op, te vaak gaat de bal naar de verkeerde kleur, rolt over de zijlijn of is een prooi van de Daarle keeper.

Nogmaals wordt de wedstrijd onderbroken vanwege een hagelbui en GFC laadt zich nogmaals op. Bij Daarle gokt men op een zwaarbevochten puntje, maar vlak voor het eind is het Tim Wassink die goed doorgaat over links, de bal teruglegt op de 11 meter en het is Olaf Siegers die met een bekeken schuiver GFC op 0-1 zet.

GFC gooit in de laatste minuten de wedstrijd in het slot. Jorn Klein Beekman komt in de ploeg voor Twan Schreurs en GFC komt niet meer in de problemen. Een nipte en moeizame zege, maar ook dat levert wel drie punten op.
Komende dinsdag is de inhaalwedstrijd tegen sv Rijssen. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Heeckeren.