In Nieuws extra

GFC kan na zaterdagmiddag opnieuw drie punten toevoegen aan het totaal. In Bornerbroek werd met 1-2 gewonnen van de plaatselijke club.
Trainer Romano Lammertink ontbrak zaterdagmiddag op de bank, hij was ziek. De honneurs werden waargenomen door tweede trainer Dennis Kingma.

Die zag dat zijn ploeg uitstekend van start ging, want binnen 5 minuten was het al 0-1. Tim Wassink gaf bij een snelle uitbraak de bal tijdig aan de meegelopen Olaf Siegers en hij tekende voor de vroege voorsprong.
GFC bleef daarna de betere ploeg en kreeg een aantal opgelegde kansen. In de 24e minuut werd het 0-2 toen Daan Zwierink een vrije trap in kopte.

GFC nam daarna wat gas terug, liet Bornerbroek het initiatief en gokte meer en meer op de counter. Erwin Klok kreeg in de 35e minuut een unieke kans, maar zijn inzet wordt geblokt door een verdediger van Bornerbroek.

In de counter zijn de gastheren echter wel succesvol. Een kopbal raakt in eerste instantie de kruising en in de rebound reageert Sander Kuik alert en maakt de 1-2.
Twan Schreurs wordt vervolgens naar de kant gehaald en Koen Bromander komt in de ploeg. Rust, met een 1-2 stand.

In de tweede helft zakt GFC nog verder terug op de eigen helft. Bornerbroek zoekt met weinig overleg de aanval en pompt elke bal in de 16 meter. Dat levert weliswaar wat kansen op, maar aan de andere kant krijgt GFC ook 100% kansen.
De scheidsrechter laat om onduidelijke reden in de tweede helft ruim een kwartier langer spelen, maar doelpunten blijven uit.
GFC doet goede zaken op de ranglijst en staat nu derde.
Volgende week speelt GFC thuis tegen Achilles ’12.