In Nieuws extra

GFC speelde dinsdagavond de inhaalwedstrijd tegen sv Rijssen. Vooraf bezien een belangrijke wedstrijd. Voor GFC een unieke kans om de tweede plek te pakken en voor sv Rijssen de kans om weer aansluiting te vinden bij de subtop.

Het werd voor veel publiek een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij GFC uiteindelijk na 90 minuten voetbal als winnaar van het veld stapte. De treffer van Tim Wassink in de 40e minuut bleek voldoende voor drie punten.

GFC begon ook goed aan de wedstrijd, maar zag wel dat sv Rijssen na ruim tien minuten het initiatief nam. De gasten speelden een versnelling hoger, kregen ook de nodige ruimte in de opbouw en was in de duels net wat feller.
Echt kansen leverde dat overigens niet op, de defensie van GFC stond goed, speelde compact en degelijk. Ook bij GFC nauwelijks kansen.

In de 40e minuut is het wel raak. Tim Wassink heeft balverlies, maar verovert de bal opnieuw en kan oprukken naar het vijandelijke doel. Met een harde lage schuiver in de verre hoek, langs de tevergeefs grabbelende keeper, scoort Tim Wassink de 1-0. Het is tevens de ruststand.

Na de thee dezelfde spelers binnen de lijnen bij GFC. sv Rijssen geeft echter gas en gaat vol in de aanval. GFC moet achteruit en beperkt zich tot de counter.
Twan Schreurs gaat vervolgens van het veld met een lichte blessure en wordt vervangen door Koen Bromander.
Niet veel later is het lucky GFC als sv Rijssen een 100% kans krijgt, maar vervolgens volkomen vrij voor de goal op de lat schieten. GFC ontsnapt, maar is in de counter direct weer gevaarlijk via Olaf Siegers.

sv Rijssen speelt het laatste kwartier met veel risico, schuift een man door naar het middenveld en pompt de bal telkens in de 16 meter van GFC. Het is Daan Zwierink die als een rots in de branding de luchtduels aangaat en ook wint. GFC krijgt ook unieke kansen om te scoren, knokt zich een slag in de ronde en sleept uiteindelijk de winst uit het vuur. Een zwaarbevochten overwinning van een hardwerkend GFC. Komende zaterdag is MVV de tegenstander en er wordt om 14.30 uur afgetrapt.