In Nieuws extra

Geen beste wedstrijd van GFC, maar toch drie punten pakken. Ook dat is een kwaliteit. Teveel spelers kwamen in de thuiswedstrijd tegen middenmoter Lemele, niet aan hun niveau. Dat betekende dat Lemele lang in de race bleef voor een puntje, maar in de 60e minuut moesten de gasten toch capituleren. Man of the Match werd Olaf Siegers, die de enige treffer van deze koude middag op uiterst fraaie wijze scoorde.

In de eerste helft ging de wedstrijd op Sportpark Heeckeren gelijk op. Lemele verstopte zich niet, integendeel de ploeg was niet gekomen om zich in te graven en speelde op de aanval. Feit was dat Lemele met name op het middenveld erg veel ruimte kreeg van GFC, daardoor makkelijk kon opbouwen en een aantal keren gevaarlijk kon worden.

Daarnaast speelde de ploeg in het eerste deel feller, won de duels en gunde GFC weinig ruimte. GFC had moeite met de strijdwijze van de gasten. De drie spitsen lagen stevig aan de ketting en GFC was onmachtig. Op slag van rust lijkt het dan toch nog 1-0 te worden, maar de scheidsrechter neemt het vlagsignaal over, buitenspel en rust.

Na de thee komt Thijs Gerritsen in de ploeg voor Collin Mensink. GFC komt beter uit de kleedkamer, zet Lemele vast op de eigen helft en gaat verwoed op jacht naar een treffer. De ruimtes worden daardoor achterin bij GFC wel erg groot en een paar keer ontsnapt GFC aan een treffer.
De offensieve strijdwijze wordt echter wel beloond. In de 60e minuut is Olaf Siegers te snel voor zijn tegenstander en met een diagonaal schot maakt hij de verdiende 1-0.
De irritatie sluipt bij Lemele in de ploeg en telkens is de scheidsrechter de kop van jut. In de 83e minuut stuurt hij vervolgens een Lemele speler van het veld met rood.

De gasten geven zich overigens nog niet gewonnen, de ploeg speelt met veel inzet en gokt nog op een punt. In de 90e minuut lijkt Tim Wassink de wedstrijd te beslissen maar zijn lobje over de keeper toucheert de lat. Het is het laatste wapenfeit en GFC is drie punten rijker en doet goede zaken op de ranglijst.
Komende dinsdag speelt GFC op Sportpark Heeckeren de inhaalwedstrijd tegen sv Rijssen, aftrap 20.00 uur.