In Nieuws extra

GFC won dinsdagavond de midweekse wedstrijd tegen hekkensluiter Sp. Rijssen. In een eenzijdig duel, werd het op Sportpark Heeckeren een dik verdiende 4-0 overwinning voor GFC.
Overigens waren de gasten in het eerste kwartier absoluut niet minder, integendeel. De ploeg speelde aanvallend voetbal, zocht telkens de snelste weg naar voren en kreeg ook een paar kansjes.

Na zo’n 20 minuten nam GFC echter duidelijk het initiatief. Sp. Rijssen werd vastgezet op de eigen helft, de ploeg kreeg minder ruimte in de opbouw en GFC kreeg kansen.
In de 30e minuut wordt het dan ook eindelijk 1-0. Een corner vanaf de rechterkant wordt terug gelegd op Daan Zwierink en met een hard en laag schot zet hij zijn ploeg op 1-0.

Nog voor rust komt GFC op 2-0. Het is de uitblinker Koen Bromander die de bal vanaf de achterlijn terug legt op de inkomende Tim Wassink en dat betekent dat GFC met een 2-0 voorsprong aan de thee begint.

Na de rustkomt Collin Mensink in de ploeg voor Thijs Hoitink. GFC krijgt ins de 46e minuut al een 100% kans als Olaf Siegers alleen voor de keeper van Sp. Rijssen komt, maar die kan redding brengen. GFC blijft echter aandringen en is op jacht naar een hogere score.
Het is Olaf Siegers die in de 60e minuut wel alert is, een misverstand in de defensie van de gasten afstraft en dat betekent 3-0. Daarmede is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld, Sp. Rijssen is onmachtig om nog wat te forceren en in de 65e minuut maakt Olaf Siegers zijn tweede doelpunt na uitstekend voorbereidend werk van Collin Mensink, 4-0.

Max Storm, Dominique Spapé en Finn Schreurs komen in de ploeg voor Jorit Nab, Daan Zwierink en Olaf Siegers.
Het blijft bij 4-0 en GFC doet prima zaken in de 3e periode en de reguliere stand, waar Daarlerveen nog steeds de koploper is.
Komende zaterdag speelt GFC thuis tegen ATC, aftrap 14.30 uur.