In Nieuws extra

Vanmiddag wederom een belangrijke wedstrijd voor GFC. Het team van trainer Romano Lammertink reisde af naar Almelo voor het duel tegen avc Heracles. GFC staat 3 punten voor op de Almelose club, die op de nummer 5 van de ranglijst staat.

GFC verschijnt op het veld zonder Bjorn Natrop die vorige week rood kreeg en twee wedstrijden geschorst is.

Eerste helft
Al vrij snel in de eerste helft komt GFC tot scoren. Na 10 minuten wordt het 0-1 door een doelpunt van Olaf Siegers op aangeven van Koen Bromander. Beide teams zijn redelijk in evenwicht in de beginfase van de wedstrijd. Na 15 min volgt een schot op doel door Heracles. Deze poging wordt knap gered door GFC doelman Rick Meijer. Heracles speelt op bal bezit maar wordt niet echt gevaarlijk. Heracles blijft aanvallen. Dit levert hun een vrije trap op net buiten de 16 meter. Rick redt wederom. GFC gaat in de tegenaanval. En creëert een gevaarlijke situatie voor het doel van Heracles. Helaas krijgt Olaf de bal niet vrij voor z’n voeten om af te vuren op doel. Het echte vuurwerk blijft uit waardoor beide teams na een middelmatige eerste helft richting de kleedkamer gaan.


Tweede helft
GFC begint de tweede helft sterkt. Een schot van Erwin Klok wordt maar net geblokt door de keeper van de tegenpartij. Enkele minuten later beland een schot van Edo Schneider in het zijnet. GFC speelt aanvallender en met meer pit dan in de eerste helft.  In de 25ste minuut wordt  Jorrit Nab gewisseld door Matthijs Hoitink. Na 30 minuten in de tweede helft volgt een uitbraak van GFC. Als een duveltje uit een doosje soort Olaf Siegers de 0-2. Heracles zakt verder terug en GFC blijft aanvallen. GFC krijgt door een fout van de keeper een indirecte vrije trap op de 16. Hieruit volgt een prachtig doelpunt door Tim Wassink. De voorsprong wordt hierdoor in de 35ste minuut comfortabel uitgebreid: 0-3. In de slotfase volgen nog enkele kansen voor GFC maar die worden niet benut. In de laatste actie van de wedstrijd raakt Heracles met een afstandsschot de lat, maar het mag niet baten voor de ploeg uit Almelo.

Eindstand blijft 0-3 waardoor de 3 punten meegaan naar Goor en GFC aangehaakt blijft voor de strijd om het kampioenschap.

Volgende wedstrijd
Aankomende dinsdag staat de wedstrijd tegen Sportclub Rijssen op het programma. Om 19.30 uur wordt er afgetrapt op sportpark Heeckeren.

Recent Posts
X