In Algemeen

Dag 3 & 4
De derde dag staat sinds jaar en dag in het teken van een survivaltocht. Echter duurde het ochtend minder lang dan een tocht die normaal gesproken 4,5 uur duurt. Tijden veranderen en geen survival dit jaar. De puzzeltocht was een tocht zonder puzzel, niet erg natuurlijk want deze alternatieve daginvulling was zeker geslaagd!

Tussen de middag werd er soep gegeten en even later stond het veld bomvol (water)spelletjes. Waar de leiders even heerlijk tijd voor zichzelf namen door ‘het leiderspel’ te spelen, vermaakten de kinderen zich elders ook uitstekend. Het avondprogramma werd ietwat veranderd want Fortuna Sittard speelde en dit moest bekeken worden. De bonte avond was weer een grandioos spektakel die werd gevolgd door een spetterend karoake-feest, waar menig Mainstreet fan jaloers op is.

Zondag bij zwembad de Wilder werden er na de verdiende nachtrust baantjes getrokken waar Ranomi Kromowidjojo niets bij is. Vervolgd natuurlijk door de prijsuitreiking en de afsluiting bij GFC in de kantine. De uitslagen kun je hieronder lezen.

Verder willen wij alle deelnemende kinderen hartelijk danken voor hun grootse inzet en enthousiasme deze dagen. Noteer volgend jaar 4 t/m 7 mei maar alvast in jullie agenda!

Uitslag
Jo8/9

1ste Teun vd Kolk2de Deon Mekenkamp
3de Yron Bronsvoort

Jo10
1ste Jayden Pothmann
2de Joris ten Have
3de Jake Visser

Jo13/mo15
1ste Vigo Zendman
2de Guus Donkers
3de Nazar

 

 

Dag 2
Na een avond (met voor sommige) weinig slaap, stond de vrijdag bol van activiteiten. Met een ochtend vol actieve spellen in het bos, inclusief een looptocht, kwam de lunch eerder dan gedacht. De broodjes knakworst en kipshoarma vlogen de hongerige buikjes in en dat is een goed teken.

Waar je de kinderen mee blij kunt maken is een stuk grondzeil, 16 liter groene zeep in combinatie met een zonnetje en +/- 18 graden Celsius. Hoe sommigen op de buik, rug of knieën langsgleden was hilarisch. Na een heerlijk avondeten werd het voetbaltoernooi weer voortgezet. Nadat de spelers hun kunsten weer hebben vertoond, zijn we doorgegaan met het traditionele boskwartet. Dit spel gaat er zoals altijd fanatiek aan toe. Het dierengeluidenspel werd georganiseerd door oud-gediende Wouter ten Zende.  Na jarenlange afwezigheid wist hij nog tot in de puntjes hoe dit spel in z’n werk ging. Van de roepie roepie vogel tot de geïmmigreerde Duitse wolf en zelfs de Zuid-Afrikaanse springbok kwam voorbij.

Na een bekertje cola of sinas was het voor de kids weer bedtijd, en het was op de slaapkamers ditmaal mooi vroeg rustig. 😴


Dag 1

Na 2 jaar de Langenberg gemist te hebben, werden we er vandaag weer verwacht. En wat voelde het weer oud en vertrouwd!

Omstreeks 12:30 uur werd de stoet met auto’s koers gezet richting Rijssen. Yron werd door ruim 40 kinderen toegezongen, want het is vandaag zijn verjaardag. De alom bekende oriëntatietocht was weer een succes. Na de ontmoeting met het bos werden de slaapkamers letterlijk verbouwd en de bedden opgemaakt. Ondertussen waren de kookmoeders druk met het gehakt want er stond macaroni op het menu… en wat smaakte het lekker! Tijdens het voetbaltoernooi ging het er als vanouds weer strijdend fanatiek aan toe. De leden van Liverpool en RB Leipzig kunnen goede punten op hun conto verwachten. De avondspellen werden uiteindelijk gecombineerd om vervolgens Feyenoord de finale van de Conference League te zien halen.

De dag was gevuld, maar zoals jullie lezen, 1 groot succes. Tot morgen!

 
 

Recent Posts
X