In Nieuws extra

Het is GFC vanmiddag helaas niet gelukt om de drie punten in Goor te houden.

ATC begon beter aan de wedstrijd, mede omdat GFC te ver achteruit stond in het begin. ATC kwam echter niet verder dan 2 afstandsschoten en een kop kans. Uiteindelijk was het GFC (Tim Wassink) die in de 23e minuut de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg met een schot vanaf links.

Daarna kreeg GFC langzamerhand wat meer grip op de wedstrijd en dit leidde in de 43e minuut tot een doelpunt van Erwin Klok die een inzet van Olaf Siegers in de rebound inschoot. Daarna kregen zowel GFC als ATC nog schietkansen maar de rust werd ingegaan met  een 1-0 voorsprong voor GFC.

De 2e helft begon goed voor GFC met diverse kansen op 2-0, waaronder een kopbal van Thijs Moormann die van de lijn werd gehaald. Helaas werd er niet gescoord door GFC en in de 60e minuut besloot de scheidsrechter (terecht) een strafschop aan ATC te geven. Rick Meijer zat nog aan de bal maar kon de gelijkmaker helaas niet voorkomen.

Een paar minuten later werd de keeper van GFC omver geduwd door een speler van ATC waarna een scrimmage ontstond. De niet altijd even consequent leidende scheidsrechter besloot daarop 2 gele kaarten (1x GFC en 1x ATC) te geven en een rode kaart aan Thijs Moormann.  Voor de meeste mensen langs de lijn een onbegrijpelijke beslissing, maar wel één met grote invloed op de wedstrijd.

Logischerwijs kreeg ATC daarna de overhand, al was het Tim Wassink die aan de andere kant wel de 2-1 had kunnen scoren.

GFC verdient een compliment voor de manier waarop gestreden werd, maar uiteindelijk gebeurde in de 85e minuut waar iedereen bang voor was. ATC scoorde na een prima aanval de winnende treffer.

Door dit verlies wordt de kans op promotie natuurlijk kleiner, maar de kansen zijn er nog steeds.

Volgende week zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen koploper Daarlerveen.