In Algemeen

GFC is de eerste wedstrijd van de beker begonnen met een gelijkspel. Op Sportpark Heeckeren werd het tegen RKSV Bornerbroek (4e klasse) uiteindelijk 3-3. GFC begon slecht aan de wedstrijd. Na een corner stond de organisatie niet goed en daar maakten de gasten al vroeg in de wedstrijd dankbaar gebruik van, 0-1.
Twee minuten later was het al 0-2.

GFC toonde wel veerkracht en voor rust was het dan ook terecht 2-2. De 1-2 kwam van de voet van Tim Wassink (foto boven), die de keeper voor zijn goal zag staan en de bal van 40 meter heerlijk in het doel schoot. Tien minuten voor rust reageerde Finn Schreurs alert op een lange bal van Rick Meijer, hij was de verdediger te slim af en liet vervolgens de keeper kansloos met een schuiver in de hoek.

Na rust een beter GFC en al snel stond het 3-2. Een mooie aanval over de linkerkant en het is Edo Schnieder die de paal in eerste instantie tegen de paal schiet. De rebound is voor Finn Schreurs en hij zet GFC op 3-2.

Kort daarop een goed combinatie in de 16 meter waardoor Thijs Moormann alleen voor de keeper komt, maar deze kan redding brengen. Na nog een paar goede kansen voor GFC was het RKSV Bornebroek die de 3-3 noteerde, na een makkelijk gegeven strafschop.

Het blijft bij een 3-3 eindstand. Voor GFC had er meer in gezeten, maar was de ploeg niet effectief genoeg in de afronding. Komende zaterdag neemt GFC deel aan het Hoftoernooi in Hengevelde.
Op dinsdag 13 september speelt GFC de tweede wedstrijd voor de beker. In Oldenzaal is dan Berghuizen de tegenstander en er wordt om 20.00 uur afgetrapt.