In Algemeen

GFC is de openingswedstrijd van het seizoen 2022-2023 begonnen met een nederlaag. In Harfsen werd het bij de plaatselijke club 2-1. GFC kwam goed uit de startblokken op een regenachtig sportpark ’t Schoolder. Al na drie minuten zette Koen Bromander GFC op 0-1, toen de keeper van Harfsen er even niet goed uitzag en de bal door de vingers liet glippen.
In de eerste helft komt Harfsen echter nog wel op gelijke hoogte uit een vrije trap. Rust 1-1.

Na de thee komt goed uit de kleedkamer. GFC houdt de ruimtes klein, speelt achterin compact en gunt de tegenstander minimaal ruimte in de opbouw.
De beste kansen zijn voor GFC (Olaf Siegers en Tim Wassink), maar het ontbreekt op de beslissende momenten aan scherpte voor de goal. Ook Harfsen is onmachtig en stuit een aantal keren op Dennis Vorkink (hij stond onder de lat voor de geschorste Rick Meijer) die een uitstekende wedstrijd keept.
Tien minuten voor het einde moet GFC toch capituleren als de spits van Harfsen iedereen te snel af is en beheerst de 2-1 op het scorebord zet. GFC zet nog aan voor een slotoffensief, had gezien het spelbeeld ook absoluut recht op een punt maar na 90 minuten voetbal blijft de stand 2-1 (foto sv Harfsen).
Komende zondag speelt GFC tegen Koninklijke UD uit Deventer.