In Algemeen

GFC heeft dinsdagavond de tweede bekerwedstrijd op overtuigende wijze gewonnen. Bij Berghuizen (4e klasse) werd het 1-3. GFC speelde een prima wedstrijd, hield de ruimtes klein en stoorde de opbouw van Berghuizen al in een vroeg stadium.
Na een half uur spelen krijgt GFC een vrije trap op de rand van de 16 meter. Tim Wassink schiet vervolgens de bal tegen een arm van de tegenstander en de scheidsrechter beslist strafschop. Tim benut de strafschop en zet GFC op 0-1.

GFC heeft ook na de 0-1, het beste van het spel. In de 40e minuut komt GFC op 0-2 als een verdediger van Berghuizen de bal verkeerd inschat en Olaf Siegers dankbaar profiteert. Met een 0-2 stand breekt de rust aan.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Berghuizen voornamelijk combinerend op het middenveld en komt niet in de buurt van de 16 meter. Na een goede onderschepping van Thijs Moormann, zet hij een mooie combinatie op met Tim Wassink. Die wordt gevloerd binnen de 16 meter en dat betekent dat Tim opnieuw kan aanleggen voor een strafschop. Hij schiet de bal vervolgens hard in de linker bovenhoek, 0-3.
Vlak voor tijd doet Berghuizen iets terug, uit de kluts komt de bal voor een speler van Berghuizen en dat betekent 1-3.

Komende zaterdag speelt GFC z’n laatste bekerwedstrijd in de poulefase. Tegenstander is dan 3e klasser De Esch. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Oldenzaal.