In Nieuws extra

GFC heeft zaterdagmiddag in en tegen Almen, in een niet al te beste wedstrijd drie punten gepakt. GFC begon beter dan Almen en dit resulteerde na een kwartier in een kans voor Thijs Moormann, maar zijn inzet werd door de keeper van Almen goed verwerkt.

Daarna werd de wedstrijd er niet beter op, maar wist GFC na 40 minuten toch op voorsprong te komen door Thijs Moormann, die na een uitstekende pass van Twan Schreurs 0-1 scoorde. Vlak voor rust werd Almen nog wel gevaarlijk uit een corner, maar de kopbal ging, gelukkig voor GFC, net voorlangs.

Direct na rust krijgt GFC een vrije trap op een mooie plek, maar de keeper redt op de inzet van Tim Wassink. Het voetbal blijft daarna matig, mede ook door een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter.
Rond de 25e minuut krijgt GFC een aantal kansen, Tim Wassink schiet over en Edo Schnieder liep een corner bijna binnen direct gevolgd door een grote kans voor Daan Zwierink.

Uiteindelijk was het Tim Wassink die, uit een voor handsbal gegeven penalty, de 0-2 aantekende. Even later kreeg Almen een corner die in eerste instantie werd weggekopt, maar daarna beheerst vanaf de 16 meter onhoudbaar werd ingeschoten, 1-2.
Het blijft ook daarna rommelig, maar met een lange trap bereikt keeper Rick Meijer, Tim Wassink die vrij voor de keeper niet faalt, 1-3.

Al met al een moeizame overwinning, maar de drie punten zijn binnen!

Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper Blauw Wit ’66