In Nieuws extra

Ook een 1-0 overwinning betekent wel 3 punten en dat realiseerde zich iedereen zaterdagmiddag na afloop van de thuiswedstrijd tegen Terborg. GFC kan zichzelf echter ook verwijten dat het maar 1-0 werd. De ploeg kreeg legio kansen, maar verzuimde te scoren en hield daardoor Terborg tot het einde in de wedstrijd.

In de eerste helft was GFC ook de betere ploeg. Dat leverde kansen op, maar de scherpte ontbrak en Terborg bleef betrekkelijk makkelijk overeind. De gasten speelden met veel mensen achter de bal, hield de ruimtes klein en gokte op de counter. De rust begon dan ook met een 0-0 stand.

In de tweede helft gaf GFC direct z’n visitekaartje af, want in de 47e minuut trof GFC al de lat. Daarna was het eigenlijk ook éénrichtings verkeer. De keeper van Terborg groeide in de wedstrijd en de vele kansen van GFC stranden soms in schoonheid.

In de 65e minuut is het dan toch eindelijk raak. Een scrimmage voor het doel van Terborg en het is Tim Wassink die alert reageert en de 1-0 op het scorebord van een waterkoud Sportpak Heeckeren zet.

Ook na de 1-0 blijft GFC de betere ploeg. Terborg krijgt weinig ruimte in de opbouw en achterin staat het gewoon goed bij GFC en hebben ze in Rick Meijer een betrouwbare en jeugdige sluitpost. Na 90 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde. Mede door de uitslagen op de andere velden klimt GFC van plek 7 naar 4. Blauw Wit wint de 1e periode.
Komende zaterdag speelt GFC uit tegen laagvlieger FC Winterswijk.

De uitslagen op de andere velden:
EGVV – FC Winterswijk 4-2
FC RDC – Almen 1-2
Koninklijke UD – Blauw Wit 0-1
Harfsen – Sp. Deventer 3-2
Helios – HSC 11-0

 

Recent Posts
X