In Nieuws extra

Gisteren stond de wedstrijd tegen Sportclub Deventer op het programma. De club uit Deventer staat op de derde plaats in de ranglijst, 4 plekken boven GFC en met 3 punten meer.


Eerste helft

GFC heeft geen vliegende start. Door slordig balverlies in de defensie van GFC wordt het al vrij snel 1-0 voor Sportclub. GFC gaat niet bij de pakken neerzetten en creëert kort daarna  een grote kans. Olaf Siegers komt oog in oog te staan met de keeper van Sp. Deventer, maar de keeper weet het 1 op 1 duel te winnen.  In de 12e minuut schiet Tim Wassink van afstand, maar de bal weet het net niet te raken. In de 17e minuut is het wel raak. Tim Wassink is de doelpuntenmaker door een mooie aanval van GFC. De stand is gelijk: 1-1. GFC blijft druk zetten. In de 24e minuut schiet Olaf maar net over.  Twee minuten later wordt er wel gescoord door GFC. De goal wordt helaas afgekeurd. Volgens de grensrechter was de bal al achter geweest. Aan de andere kant is het even later wel raak, waardoor Sportclub Deventer weer de leiding neemt: 2-1

In de rust zijn er twee wissels. Jorrit Nab en Bjorn Natrop blijven achter in de kleedkamer. Jorn Klein Beekman en Thijs Gerritsen nemen hun plaatsen in.


Tweede helft

Na 5 minuten in de tweede helft leidt de Deventerse verdediging balverlies. Olaf is alert en pikt de bal op. Hij schiet de bal handig over de keeper: 2-2. Sportclub Deventer laat het er niet bij zitten. In de 55e minuut volgt een mooie aanval waaruit gescoord wordt: 3-2. Na 70 minuten verlaten Finn Schreurs en Erwin Klok het veld en komen Colin Mensink en Koen Bromander erin. Het spel gaat over en weer. De aanvallers van beide teams krijgen kans op kans. Maar er wordt niet gescoord. Totdat Olaf Siegers in de 16 meter naar de grond wordt gewerkt. Een penalty is het gevolg van deze overtreding. Colin Mensink benut de strafschop en maakt hiermee de gelijkmaker: 3-3.

In de blessuretijd, die maar liefst 8 minuten duurt, spelen beide teams nog vol voor de winst. Maar het blijft gelijk in Deventer. 3-3 is uiteindelijk een verdiende uitslag!

 

 

 

 

 

Recent Posts
X