In Algemeen

Het zal velen ontgaan zijn. De competities van alle elftallen waren al afgerond en de drukke kerstdagen stonden alweer voor de deur. Maar we willen dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

GFC JO19-1 is op dinsdagavond 20 december kampioen geworden!

Tijdens de competitiestart stonden er nog maar 10 spelers op papier. Na veel geritsel stonden er in het voorprogramma uiteindelijk 13 spelers. De resultaten waren bij aanvang wisselend en ook de vrijdagavond wilde nog wel eens roet in het eten gooien (last man standing).

Na enig slijpwerk aan deze ruwe diamanten wordt de competitie voortvarend begonnen. Trainer Matthijs Hoitink blijft hameren op het tactische 1-3-5-2 systeem en de automatismen beginnen steeds meer vorm te krijgen. Kantelende halven, druk zetten naar voren vanuit het midden, enz..

Ook buiten het veld worden duidelijke afspraken gemaakt, die strak worden bewaakt door onze hoofd financiën Mick van Ginkel: op tijd komen, afbellen i.p.v. appen, gezamenlijk nazitten, ontbijt voor de wedstrijd, bbq en deelname aan alle activiteiten binnen GFC.
Om verder te professionaliseren wordt er ook een heuse teammanager aangesteld in de persoon van Jarne Mengerink.

Een proces dat er voor zorgt dat het team steeds dichter bij elkaar komt. Dit uit zich in een uitermate hoge trainingsopkomst en naarmate de competitie vordert blijven de punten binnenstromen.

Er blijven uiteindelijk naast GFC nog 2 concurrenten over, Holten 19-1 en SVZW 19-2. Holten wordt knap verslagen in een rechtstreeks duel. Vriendenteam Juventa helpt ook een handje door tegen Holten gelijk te spelen met als tegenprestatie een kratje pils (Dank aan trainer Hank Loeve, red.)

Concurrent SVZW heeft 2 teams in de competitie en probeert via allerlei goocheltrucs nog mee te doen om het kampioenschap. Het mag de pret allemaal niet drukken.

Na uitstelling van de wedstrijd volgt de clash uiteindelijk op dinsdag 20 december.
Bij een gelijkspel of winst zijn we kampioen. Ook nu meent SVZW een aantal divisie spelers op te stellen om toch nog kans te maken.

Een verlaten complex in Wierden en dichte kantine.
Met alleen ouders van GFC…..en dan plots komt het gehele team van stadsgenoot Juventa ons supporten met Bengaals vuurwerk en luidkeelse aanmoedigingen. De mannen hadden via social media onderling contact gelegd.

Van een 1-2 voorsprong komt SVZW terug uit 3 standaard situaties op 4-2.
We laten ons niet uit het veld slaan en blijven ons 1-3-5-2 spelletje spelen. De tegenstander wordt gek van het overtal aan middenvelders en wisselende posities.
Binnen no time slaan we terug en eten de achterstand om te buigen naar een 4-6 overwinning. Wat een veerkracht heeft dit team.

En nu? We gaan ambitieus door met een heuse Wintercompetitie en een klasse hoger in de voorjaarscompetitie.

Voor een impressie nog wat beeldmateriaal van het kampioenschap.
Veel kijkplezier.

P.s. Kjeld, Mick, Troy als vaste invallers en overige spelers bedankt voor de invalbeurten. Ook dank aan de trainers Ronnie en Patrick en jullie assistenten.

 

Recent Posts
X