In Nieuws extra

Vanmiddag speelde GFC de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Harfsen. Harfsen staat op de ranglijst op een derde plaats met 2 punten voor op GFC. En in de strijd om de tweede periode staan beide teams op gelijke hoogte. Een belangrijke pot dus!

Eerste helft
Beide teams beginnen fel aan de wedstrijd. Maar het is GFC die al snel op voorsprong komt. In de 7e minuut speelt Tim Wassink zich goed vrij en scoort de 1-0 voor GFC. Niet snel daarna is het opnieuw raak. In de 9e minuut gaat Tim opnieuw in de aanval. Hij gaat twee verdedigers voorbij en omzeilt de keeper: 2-0. Harfsen laat het er niet bij zitten. In de 11e minuut wordt het 2-1. Harfsen neemt een vrije trap die niet goed wordt weggewerkt door de verdediging van GFC. Waardoor Harfsen eenvoudig kan scoren. Het team van Harfsen speelt een beetje gefrustreerd en reageert dit in de beginfase met name af op de scheidsrechter. GFC blijft aanvallen en creëert een aantal kansen. Maar het derde doelpunt blijft voorlopig uit. In de 42ste minuut krijgt GFC keeper Dennis Vorkink geel. Doordat hij de bal niet snel genoeg wegwerkt, maakt hij een overtreding om Harfsen een scoringskans te ontnemen. De vrije trap die Harfsen vervolgens krijgt, komt voor het doel van GFC in de kluts. Harfsen weet hiervan te profiteren en scoort de gelijkmaker: 2-2. GFC gaat gelijk weer in de aanval. Vlak voor rust staat Olaf Siegers randje buitenspel. De steekpass die volgt, tikt hij beheerst in: 3-2. GFC gaat met een lichte voorsprong de kleedkamer in.

Tweede helft
GFC begint de tweede helft sterk. In de 52ste minuut een opgelegde kans voor Olaf om de voorsprong verder uit te breiden. De bal beland echter hoog in het vangnet. In 54ste minuut krijgt Harfsen een vrije trap van een meter of 20. Deze bal wordt met precisie binnengeschoten. De stand is weer gelijk: 3-3. Harfsen lijkt iets sterker te worden en creëert meerdere kansen waarvan er 1 op de paal beland. In de 70ste minuut is het dan ook raak. Een aanvaller van Harfsen loopt eenvoudig door de verdediging van GFC en scoort de 3-4. 10 minuten voor tijd doet GFC weer pogingen om op gelijke hoogte te komen. Maar het wil niet echt lukken. Tot diep in de blessuretijd. Tim weet de bal in het net te krijgen en GFC op gelijke hoogte te brengen: 4-4. In deze doelpuntrijke wedstrijd worden de punten verdeeld en eindigt de wedstrijd in een gelijk spel.

 

Recent Posts
X