In Nieuws extra

Vanmiddag staat op sportpark Heeckeren de wedstrijd tussen de nummer 4 en nummer 6 op het programma. GFC staat 6 punten voor op FC RDC uit Deventer.

Eerste helft

Het spel in de eerste helft gaat over en weer. Beide teams missen een beetje pit. Er ontstaan wat kleine kansen aan beide kanten. Maar van het spel worden we niet echt warm op deze koude middag. In de 32e minuut lijkt Daan Zwierink te scoren maar de bal beland in het zijnet. In de 37e minuut krijgt Jorrit Nab de eerste vrije schietkans. Helaas gaat het schot over. GFC lijkt iets sterker te worden in de eindfase van de eerste helft.

Tweede helft
Terwijl menig supporter nog in de kantine zit om op te warmen, scoort RDC vanuit de eerste aanval in de tweede helft de 0-1. GFC moet iets doen en wordt iets sterker. GFC creëert meerdere kansen, maar weet niet te scoren. Een vrije trap in 63e minuut van Tim Wassink wordt knap gered door de keeper van RDC. Naarmate het einde van de wedstrijd nadert, worden de duels iets feller. In de 76e minuut gaat RDC in de aanval. Een schot op doel wordt knap gered door GFC doelman Rick Meijer. Doordat hij met z’n vingertoppen de bal naast het doel weet te werken. 5 minuten voor het eind komt een aanvaller van RDC oog in oog met de keeper van GFC. Rick komt goed uit tot net buiten de 16 meter en blokkeert de bal met z’n benen. Waarbij hij de tegenstander meeneemt, die het veld geblesseerd moet verlaten. De scheidsrechter geeft een vrije trap aan RDC. Deze gaat maar net naast. Ondanks dat de tweede helft meer pit had, speelde GFC vanmiddag een teleurstellende wedstrijd en wist daardoor de punten niet in huis te houden.

Ook de kans op de tweede periode is hierbij verkeken.