In Nieuws extra

Vanmiddag speelt GFC tegen Almen. GFC staat op de 5e plaats op de ranglijst. Almen staat 9e met 14 punten achter op GFC. Aan de stand op de ranglijst zou dit geen problemen moeten opleveren voor de thuisploeg.

Eerste helft
GFC heeft in de beginfase het betere spel. En speelt veel op de helft van de tegenstander. Door goed combinatievoetbal vanuit het middenveld scoort Finn Schreurs in de 12e minuut de 1-0. GFC blijft de bovenliggende partij. In 21e minuut beland een schot van O’neill Tieman op de lat. In de 29e minuut een grote kans voor Almen maar keeper Rick Meijer redt eenvoudig. Almen wordt aan het einde van de eerste helft iets sterker maar weet niet te scoren. De ruststand blijft 1-0 in het voordeel van GFC.

Tweede helft
GFC start de tweede helft aanvallend. In de 50e minuut resulteert dit in een goede kans maar deze wordt geblokt door de keeper van Almen. In de 53e minuut gaat Almen in de aanval. Een aanvaller van Almen krijgt een uitgelezen kans om met het hoofd de gelijkmaker te maken. De bal gaat maar net naast het doel van GFC.

Almen ruikt mogelijkheden en wordt sterker. GFC laat zich  een beetje wegdrukken, waardoor Almen meer op de helft van GFC komt te voetballen. In de 63e minuut komt wordt het gelijk doordat de bal niet goed wordt weggewerkt door de verdediging van GFC: 1-1.

GFC laat het er niet bij zitten en gaat in de tegenaanval. In de 65e minuut schiet Olaf Siegers van dichtbij op de paal. De bal komt daardoor terug in het spel en dan is Jorrit Nab er als de kippen bij om de bal binnen te schieten: 2-1.
Almen geeft de moed niet op en gaat er vol tegenaan. Er ontstaan kansen voor het doel van GFC. Maar Almen weet de bal niet in het net te krijgen.

In 72e minuut krijgt Almen weer een enorme kans maar weet deze wederom niet te verzilveren. Het einde van de wedstrijd nadert maar het spel van GFC wordt er niet beter op. In de 83e minuut als een duveltje uit een doosje een schot van Tim Wassink, maar de bal raakt de paal. Er ontstaan daarna nog wat kansen over en weer. In de 89e minuut is het dan toch Tim Wassink die raak schiet: 3-1.

Aan het eind van de wedstrijd ontstaat er een opstootje waarbij een van de spelers van Almen vol uithaalt naar Edo Schnieder. De jonge scheidsrechter kan maar één besluit nemen en de speler van Almen wordt met rood van het veld gestuurd.
In de blessuretijd schiet Olaf Siegers nog een keer op de lat, maar de eindstand  blijft 3-1 voor GFC.