In Nieuws extra

Gisteren speelde GFC in eigen huis de inhaalwedstrijd tegen SP Deventer. GFC stond op de derde plaats op de ranglijst, 5  punten voor op SP Deventer. GFC gaat bij winst Blauw Wit ‘66 voorbij en komt daarmee op een tweede plek.

Derde periode
In de strijd om de derde periodetitel is winst van cruciaal belang. Als de 3 punten in Goor blijven, is de derde periode is dan zo goed als binnen.


Eerste helft

In het begin van de eerste helft gaat het spel over en weer. Echte grote kansen voor beide teams blijven uit. In 18de minuut wordt er een overtreding gemaakt op de rand van het 16 meter gebied, voor het doel van Sp. Deventer. De scheidsrechter kan niet anders dan een penalty geven voor GFC. Tim Wassink scoort vanaf 11 meter de 1 tegen 0. Niet veel later in de 21ste minuut volgt er een aanval van GFC door de defensie van Sp. Deventer. Olaf Siegers scoort beheerst door de bal rechts langs de keeper te schieten: 2-0. Niet veel later, in de 22ste minuut is het wederom Olaf die aantekent voor de 3-0. Dan lijkt de ploeg uit Deventer het al op te geven. GFC blijft de sterkere ploeg in de eerste helft. Uit een aanval over rechts in de 37ste minuut is het wederom raak. Olaf maakt de 4-0 waardoor GFC op een zeer comfortabele voorsprong komt. En met deze tussenstand de kleedkamer opzoekt.


Tweede helft
De tweede helft begint zoals de eerste eindigde. GFC is de betere ploeg en creëert veel kansen. In de 55ste min komt Tim Wassink vrij voor de keeper en scoort de 5-0. Sp. Deventer probeert het GFC nog moeilijk  te maken en is veel in de aanval. Een uitval van GFC beland op de paal door een schot van Olaf Siegers. Niet veel later komt Thijs Moormann vrij voor het doel met een bijna niet te missen kans, maar hij schiet de bal net over. In de 72ste minuut is het wel raak door Olaf Siegers die de stand naar 6-0 schiet. In 75ste min is het alweer raak. Olaf Siegers speelt de bal mooi vrij en geeft hem af aan Thijs Moormann die de bal eenvoudig intikt: 7-0. In de 83ste min gaat een schot van Sp. Deventer maar net voorlangs. Maar de eer wordt niet gered voor de club uit Deventer. De eindstand bij 90 minuten spelen is 7-0 in het voordeel van GFC.

Met de nacompetitie binnen handbereik bleef het nog lang onrustig op Sportpark Heeckeren.

 

 

 

Recent Posts
X