In Nieuws extra

Voor de wedstrijd worden Edo Schnieder en Olaf Siegers gehuldigd voor de 250 wedstrijden, die zij beiden in het eerste van GFC hebben gespeeld.

Vooral voor die laatste een bijzondere motivatie lijkt het, want in de eerste de beste aanval haalt hij de achterlijn, zet de bal voor, waar Tim Wassink hoopt te scoren, maar een verdediger van de bezoekers hem voor is en de bal in eigen doel werkt. Mooie start voor GFC: 1-0.

In een mooie eerste helft zijn de bezoekers sterker, laten zien waarom ze kampioen zijn geworden in deze klasse. Veel kansen creëren ze niet, maar de gelijkmaker in de 33e minuut is van grote schoonheid. De speler komt van de linkerkant naar binnen en streept de bal naar de verre kruising, buiten bereik van keeper Rick Meijer, 1-1.

Vlak voor rust krijgt GFC nog een mooie kans in de counter. De keeper is al uitgespeeld, maar op de doellijn kopt een verdediger de bal over het doel. Meteen na rust, GFC met Jorn Klein Beekman voor Thijs Gerritsen, nog een vergelijkbare kans. Nu is Tim Wassink de keeper al voorbij, hij geeft Olaf Siegers de kans, maar ook nu staat er een verdediger op de doellijn die de bal met de borst tegenhoudt.

GFC zet door en vijf minuten later weet het toch op voorsprong te komen. Thijs Moormann kapt en draait op het middenveld en komt met een prachtige pass op Tim Wassink die op links doorbreekt. Zijn schot wordt nog aangeraakt en vliegt in de korte hoek: 2-1.
Olaf Siegers haalt hieruit inspiratie, op de hoek van de zestien verwacht iedereen een voorzet of een pass, maar Olaf schiet snoeihard in de korte hoek, 3-1 voor GFC.

Koen Bromander valt in voor Twan Schreurs en scoort vrij snel een gele kaart voor een stevige overtreding vlak voor de dug-out van de bezoekers. De bezoekers lijken hierdoor te ontwaken en zetten aan voor een slotoffensief, maar voorlopig is de thuisploeg gevaarlijker. Olaf Siegers en de ingevallen Collin Mensink missen de kans op de beslissing.
Dure kansen, blijkt achteraf. In de 89e minuut scoort Helios na een mooie aanval de 3-2 en gaat er weer in geloven.

Dan volgt een slotfase die niet te geloven is voor degenen die er niet bij zijn geweest. Een te verre voorzet van Helios valt tussen de keeper en de verdediging. Het misverstand is groot, Edo Schnieder raakt de bal aan en Rick Meijer staat op het verkeerde been.
In de 93e minuut gaat het helemaal mis. Een niet al te moeilijke kopbal van de spits van Helios valt tussen de benen van Rick Meijer door en ineens staat het 3-4.

Zelfs dan is het nog niet afgelopen, GFC krijgt nog een kans op de gelijkmaker, maar ziet de bal net naast rollen. De bezoekers vieren de overwinning alsof het de kampioenswedstrijd was, GFC ziet Blauw Wit weer voorbij komen en moet in de laatste wedstrijd tegen EGVV hopen dat de Holtenaren tegen HSC ’21 een steekje laten vallen voor de gewenste tweede plaats.