In Nieuws extra

Vanmiddag speelde GFC in eigen huis tegen DES uit Nijverdal. DES staat met een gelijk aantal punten 1 plek boven GFC. Respectievelijk op een 4e en 5e plaats.

Eerste helft
Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Het spel ging over en weer zonder echt uitgespeelde kansen. DES had net iets meer overwicht in de eerste helft maar GFC kreeg de betere kansen. In 43e minuut maakte Thijs Moormann een vermeende handsbal. Doordat hij de bal wegtrapte, kreeg hij onnodig een gele kaart.

Tweede helft
De tweede helft begon met een tegenslag voor GFC toen Finn Schreurs geblesseerd het veld moest verlaten. Desondanks startte GFC met een directe kans die door een goede redding van de DES-keeper werd gekeerd. Tim Wassink kreeg in de 52e minuut een grote kans, maar slaagde er niet in te scoren. Zijn volgende pogingen in de 60e en 62e minuut misten eveneens het doel. Over en weer werden er kansen gecreëerd. Een schot voorlangs van DES in de 65e minuut werd gevolgd door een sterke redding van GFC doelman Joren Wolthuis. Echter, in de 80e minuut, kreeg DES een penalty toegekend, tot ongenoegen van GFC.  Die beweerde dat de bal eerder over de achterlijn was gegaan. De scheidsrechter bleef bij zijn besluit.  DES liet de penalty niet onbenut: 0-1.

GFC probeerde tot het laatste moment terug te vechten. Een kopbal van Tim raakte in de 84e minuut de lat en in de 87e minuut miste Daan Zwierink door vrij voor de keeper te missen. Ondanks een betere tweede helft voor GFC, was het DES dat uiteindelijk aan het langste eind trok en met de punten huiswaarts keerde.

Recent Posts
X