In Nieuws extra

Het wil na de winterstop maar niet lukken bij GFC, één overwinning en een gelijkspel was de oogst tot aan vandaag en daar bleef het helaas ook bij.

GFC kwam niet slecht uit de startblokken en was in de eerste 20 minuten zeker gelijkwaardig aan de gasten uit Rijssen. Grote kansen waren er voor geen van beide partijen. De eerste serieuze kans was toch voor GFC toen Jorrit Nab op links vrij kwam, maar zijn voorzet was helaas niet goed genoeg. GFC leek nog wel een grote kans te krijgen maar na een twijfelachtig buitenspel werd dit helaas afgefloten.

Daarna had sv Rijssen het betere van het spel en door slordig uitverdedigen bij GFC kwam  de 0-1 op het scorebord door een goed uitgespeelde aanval van sv Rijssen. Na dit doelpunt leek de fut eruit bij GFC en vijf minuten later was het, ondanks vermeend buitenspel, 0-2.

Daarna kreeg Rijssen nog enkele kansen maar mede door goed keeperswerk van Joren Wolthuis bleef het nog 0-2. Vlak voor rust was het echter weer raak voor sv Rijssen, een afvallende bal werd goed ingeschoten, 0-3. Dit was ook de ruststand.

In de rust paste trainer Romano Lammertink een tweetal wissels toe en dit resulteerde in iets meer evenwicht in de wedstrijd, hoewel sv Rijssen wel gevaarlijk bleef. In de 54e minuut scoort Daan Zwierink de 1-3, maar daar bleef het wat GFC  betreft bij.

In de 68e minuut een klein drama voor GFC speler Thijs Gerritsen, pas onlangs teruggekeerd van een zware knieblessure moest hij ook nu het veld verlaten met, naar het zich laat aanzien, een serieuze knieblessure.

Hierna kreeg sv Rijssen ook nog een aantal goede kansen wat uiteindelijk resulteerde in de 1-4 eindstand.

GFC zal de komende wedstrijden nog aan de bak moeten om klassenbehoud veilig te stellen.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Kloosterhaar.

Recent Posts
X