In Nieuws extra

Vanmiddag speelde GFC de laatste competitiewedstrijd tegen SC Lutten. Het is erop of eronder. GFC staat op de 10e plek op de ranglijst en SC Lutten met 2 punten meer op de 8e plek. De winnaar van vanmiddag ontloopt nacompetitie voor degradatie naar de 5de klasse. SC Lutten heeft echter genoeg aan een gelijk spel.

Eerste helft
In het begin van de eerste helft tasten beide teams elkaar een beetje af. Toch is het SC Lutten dat de betere kansen krijgt. In de 20e minuut een opgelegde kans voor SC Lutten om op voorsprong te komen, maar de aanvaller van SC Lutten schiet naast het doel. In de 21e minuut weer een grote kans voor SC Lutten maar ook deze kans wordt niet benut. SC Lutten heeft duidelijk het overwicht het eerste half uur. Geheel tegen de verhoudingen in, komt Tim Wassink vanuit goed positiespel alleen voor de keeper en schiet koelbloedig binnen: 1-0. Vlak voor rust volgt er nog een afstandsschot van SC Lutten maar GFC keeper Joren Wolthuis redt uitstekend. GFC gaat met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in maar zal de tweede helft wel uit een ander vaatje moeten tappen.

Tweede helft
En dat doen beide teams. De tweede helft gaat vliegend van start. Al snel komt SC Lutte op gelijke hoogte. GFC laat het er echter niet bij zitten en komt snel weer op voorsprong door een doelpunt van Olaf Siegers. Maar in de 55ste minuut is de tegentreffer van SC Lutten een feit: 2-2. In de 62ste minuut volgt een vrije trap van Tim Wassink  van net buiten de 16. De bal beland snoeihard op de lat. In de 64e minuut wordt Thijs Moormann onderuit gehaald in de 16 maar de scheidsrechter kent geen penalty toe. SC Lutten wordt agressiever in hun spel en maakt meerdere overtredingen. GFC probeert druk te zetten maar krijgt geen opgelegde kansen meer. Ze zetten in de laatste fase alles op alles om nog tot scoren te komen. Helaas lukt dit niet en de stand blijft gelijk. Het scorebord springt op 90 minuten en de scheids fluit direct af.

GFC moet zich opmaken voor de nacompetitie voor lijfsbehoud in de 4e klasse.

Recent Posts
X