In Nieuws extra

GFC speelde vanmiddag in de nacompetitie op eigen veld tegen Marienheem. Marienheem eindigde op de 5e plek in de 5e klasse-C. Ze bereikten de nacompetitie door het binnenhalen van de 3e periode. De winnaar van deze wedstrijd speelt volgende week op neutraal terrein voor een plek in de 4e klasse. Het is dus erop of eronder vanmiddag.

 

Eerste helft
In het begin van de eerste helft gaat het redelijk gelijk op. GFC probeert wel druk te zetten maar creëert geen uitgespeelde kansen. Gaandeweg de eerste helft krijgt GFC meer overwicht en speelt voornamelijk op de helft van de tegenstander. In de 31e krijgt GFC een penalty vanwege hands in de 16 meter. Tim Wassink schiet de bal beheerst binnen. In de 35e minuut wordt het 2-0 door wederom een doelpunt van Tim Wassink. De doelman van Marienheem stond verkeerd opgesteld en dat werd goed gezien door Tim. Twee minuten later volgt er een uitval van Marienheem. De aanvaller van Marienheem schiet rakelings langs het doel van GFC. In de 42e minuut is het Finn Schreurs die van afstand schiet en een prachtig doelpunt maakt. Recht in de kruising: 3-0. GFC gaat met een riante voorsprong de kleedkamer in.

 

Tweede helft
GFC is nog niet scherp aan het begin van de tweede helft. In de 52e minuut scoort Marienheem. Daarmee komt de stand op 3-1.  In de 60e minuut neemt GFC een corner vanaf de linkerkant. De bal beland perfect op het hoofd van Daan Zwierink die fraai scoort: 4-1. Marienheem probeert nog wel aan te vallen. Tim Wassink zet de tegenaanval in. Mick Visser, die goed mee loopt en helemaal vrij staat aan de rechter kant, scoort in de 65e minuut en brengt daarmee de stand op 5-1. GFC gaat door met aanvallen. In de 75e minuut wederom een corner vanaf de linkerkant. De bal komt verkeerd op het hoofd van Edo Schneider waardoor bal voor de voeten van Tim Wassink beland. Hij scoort eenvoudig de 6-1. Niet veel later is het wederom Tim Wassink die in de 16 de bal voor z’n voeten krijgt en scoort: 7-1. In de 35e minuut is het de beurt aan Kjeld Kiestra. De invaller die net in het veld staat, tikt beheerst binnen: 8-1. In de blessure tijd scoort Marienheem nog een tegendoelpunt. Dat brengt de einduitslag op 8-2. Een flinke overwinning vanmiddag. Op naar volgende week.

GFC kan zich dan opmaken voor de finale van de nacompetitie voor lijfsbehoud in de vierde klasse. Deze wedstrijd wordt gespeeld op neutraal terrein. De tegenstander is vierde klasser Harfsen, die won van vijfde klasseert FC Aramea. Meer informatie over de wedstrijd van volgende week volgt zo snel mogelijk.

Recent Posts
X