In Nieuws extra

Voor GFC-trainer Romano Lammertink is de cirkel rond. Ruim tien jaar geleden begon hij vroegtijdig als trainer en behield GFC voor de vierde klasse, toen nog op zondag. Vandaag in zijn laatste wedstrijd deed hij hetzelfde. GFC blijft in de vierde klasse, nu op zaterdag.

In Laren was het gezellig druk langs de zijlijn. Twee bussen met GFC-supporters, vele Harfsen supporters op de fiets, vuurwerk en rookbommen voor de tijd en twee teams die allebei degradatie wilden voorkomen. Het werd een thriller die vooral voor neutrale supporters prachtig was om te kijken.

Al in de twaalfde minuut kwam GFC op voorsprong. Jeugdspeler Mick Visser die de laatste maanden een basisplaats veroverde en verdiende, dolde zijn directe tegenstander op de achterlijn, hij legde terug op Tim Wassink wiens schot zeker niet onhoudbaar leek, maar de keeper zag de bal via zijn handen in het net verdwijnen.

Zes minuten later de omgekeerde situatie. Nu is het de actie van Tim Wassink, die terug legt op Mick Visser die de bal niet onder controle kreeg. De meegekomen Daan Zwierink profiteert en schiet GFC naar 2-0. De rest van de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd met meer balbezit voor Harfsen. Zij weten echter weinig grote kansen te creëren. Een van de aanvallers probeert na een mooie actie een strafschop te versieren, maar de goed leidende jonge scheidsrechter (19 jaar) stond er vlak bij en laat doorspelen.

Na de rust meer druk door Harfsen. GFC probeert de ingevallen Olaf Siegers te bereiken in de counter. Een minuut of tien na rust keert Harfsen terug in de wedstrijd, een verre inworp en een vreemd duel, ineens staat de linksbuiten alleen voor keeper Joren Wolthuis. Hij schiet goed in en de blauwhemden geloven er weer in.

De wedstrijd wordt rommeliger. Harfsen valt aan, GFC countert. Kansen over en weer. Dan valt de gelijkmaker in de 70e minuut. Een vleugje buitenspel (volgens GFC-supporters), een redding van Joren Wolthuis, maar de rebound betekent dat het 2-2 is. Een paar minuten later kruipt GFC door het oog van de naald. De rechtsbuiten omzeilt de buitenspelval en stift de bal over de keeper, maar ziet de lat redding brengen.

Toch is het nu GFC die het heft weer in handen neemt. Kansen voor Tim Wassink, Daan Zwierink en Olaf Siegers gaan er allemaal niet in, de keeper van Harfsen revancheert zich voor zijn bokje, al krijgt hij bij een kopbal van Daan Zwierink (met verband om zijn hoofd na een botsing op het middenveld) hulp op de doellijn.

In de 84e minuut draait Tim Wassink een corner gevaarlijk in. De keeper probeert de bal nog uit zijn doel te ranselen, maar de bal verdwijnt via de paal toch nog in het net. GFC weer op voorsprong. Een slotoffensief van Harfsen levert wel een overwicht, maar weinig kansen op. Sterker nog, in de counter hadden Olaf Siegers en Collin Mensink de beste kansen. Na het laatste fluitsignaal vechten opluchting en blijdschap om voorrang, een klein feestje voor de roodzwarten die ook volgend seizoen weer in de vierde klasse spelen, de natuurlijke habitat van de Oudste Goorsche. Trainer Romano Lammertink en leider Roy Zendman zwaaien af na een decennium bij het eerste elftal. Bij de kantine van GFC staan vele supporters de spelers op te wachten, het feest zal nog wel even duren…

Opstelling GFC: Joren Wolthuis; Teun Eleveld, Edo Schnieder, Twan Schreurs; Daan Zwierink, Erwin Klok, Jorrit Nab (Koen Bromander), Daan Zweers (Olaf Siegers), Finn Schreurs; Tim Wassink, Mick Visser (Colin Mensink).

Recent Posts
X